Sastanak o vodoopskrbi

U Ivanić-Gradu je 04. ožujka 2014. održan radni sastanak predstavnika Zagrebačke županije nadležnih za uređivanje vodoopskrbe i odvodnje s gradonačelnicima i načelnicima općina istočnog dijela Zagrebačke županije i njihovih tvrtki za vodoopskrbu i odvodnju.

Županiju su predstavljali zamjenik župana Damir Tomljenović, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalno gospodarstvo Nenad Babić i direktor tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije Tomislav Masten. U radu su s ivanićkog područja sudjelovali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, direktor komunalnog poduzeća Ivakop Milan Erjavec i predstavnik Komunalnog centra Ivanić-Grad Damir Svilić.

Tema su bile pripremne radnje za prijavljivanje na natječaj za pribavljanje blizu 80 milijuna eura iz EU fondova za nastavak izgradnje vodoopskrbnog sistema za istočni dio Zagrebačke županije. Naime, da bi mogla aplicirati za ta sredstva, Zagrebačka županija mora udružiti poduzeća za vodoopskrbu i odvodnju sa sjedištima u Ivanić-Gradu, Dugom Selu, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini. A udružiti se mogu tek nakon što se djelatnost vodoopskrbe i odvodnje izdvoji iz dosadašnjih višenamjenskih komunalnih podzeća, kao što je, na primjer, Ivakop, koji ima i prikupljanje i zbrinjavanje otpada, iz kojega je izdvajanje vodoopskrbe i odvodnje pri kraju.

Kako je zacrtani rok za prijavu na EU natječaj do 30. lipnja ove godine, a udruživanje poduzeća za vodoopskrbu i odvodnju do tada nije moguće do kraja provesti, za tu svrhu će poslužiti Pismo namjere o udruživanju, koje će se tijekom realizacije projekta morati i provesti u djelo.

Okupljeni gradonačelnici i načelnici općina su preuzeli obvezu do kraja ovog mjeseca prijedlog Pisma namjere o udruživanju poduzeća za vodoopskrbu i odvodnju staviti na dnevni red svojih vijeća, koja su nadležna za njegovo usvajanje.

Sudionici sastanka su iskoristili priliku razjasniti i druge nedoumice iz ovog područja – koliko je bilo moguće, s obzirom da je u tijeku izmjena zakonske regulative i priprema Uredbe o uvođenju vodoopskrbnih područja u RH.

Radojka Šporer

[srizonfbalbum id=18]
 

2015-03-27T16:40:15+01:004. Ožujak, 2014.|Gospodarstvo, Novosti|