Spektakluk u Ivanić-Gradu

Većini publike dobro poznati i uigrani dvojac Rene Bitorajac i Tarik Filipović u predstavi „Spektakluk“ bave se fenomenima koji su posljednjih 20 godina mijenjali svijet (mobitel, internet, reality show, digitalni fotoaparati) .

U ponedjeljak 16.2.2015. u 19.00 sati gostovali su u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad. Glumci kreću od početaka ljudskog života, utrčavaju na pozornicu kao bebe u pelenama, dudama, plešu i pjevaju, osmišljavajući koreografiju koja će zadovoljiti žiri. Školsko doba nosi svoje probleme i veselje, kao zaposleni odrasli ljudi predočavaju nam stres i užurbanost svakodnevice, kao stari bračni par iznose razočaranje i kritiku svog bračnog partnera.

Kroz 11 likova Rene i Tarik prikazuju nam presjek ljudskog života s puno humora i zanimljivih dijaloga. Nije izostala ni kritika aktualne političke situacije, osvrt na turističku sezonu u Hrvatskoj i svima poznatu netrpeljivost Dalmoša prema Purgerima. Razigrani duo u skladu sa svakom životnom promjenom mijenja kostime i odlično se uživljava u novu ulogu. Originalni songovi iz predstave (Klapska pisma, Čehinja) posebno su nasmijali publiku. Osim što glume u ovom, kako ga sami nazivaju, glazbeno-scensko-komično-tragičnom spektaklu, Rene Bitorajac i Tarik Filipović potpisuju i režiju.

Jasmina Hren

photobox_logo_2
POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:34+02:0017. Veljača, 2015.|Kultura|