Sufinanciranje sunčanih kolektora ili sustava za biomasu za još 21-no kućanstvo

Zagrebačka županija u ovoj je godini osigurala 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 80 kućanstava na području Zagrebačke županije. S obzirom da su sredstva temeljem natječaja objavljenog u svibnju ove godine dodijeljena za 59 kućanstava, Županija je ponovno raspisala javni natječaj za dodjelu preostalih sredstava za još 21-no kućanstvo. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2014. godine.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i kolektorski sustavi na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, palete i pirolitički kotlovi).

Podnositelj prijave može biti isključivo vlasnik ili skupina suvlasnika jednog kućanstva koji imaju prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije. Troškovi opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 40 posto troškova, odnosno najviše 12.000 kuna po korisniku, ukupno 960.000 kuna, a Zagrebačka županija 10 posto, najviše 3.000 kn po korisniku, ukupno 240.000 kn.

Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 15.000 kuna. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Pozivamo sve zainteresirane da se jave na natječaj najkasnije do 30. rujna 2014. godine. Informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje i potrebni obrazac možete pogledati ovdje ili na web-stranici Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se isključivo kao preporučena pošiljka s povratnicom u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Vukovarska 72/V, 10000 Zagreb, uz naznaku „Projekt OIE – Ne otvaraj“.

Preuzeto sa: www.zagrebacka-zupanija.hr

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-18T12:26:05+02:0018. Rujan, 2014.|Vijesti iz županije|