Tribina „Utjecaj glazbe na duh“

Crkva Kloštar Ivanić

Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije i FRAMA Kloštar-Ivanić organiziraju tribinu „Utjecaj glazbe na duh“ koja će se održati 01.12.2013. godine,s početkom u 18,30 sati u samostanskoj dvorani Franjevačkog samostana sv.Ivana u Kloštar-Ivaniću. Na tribini će govoriti muzikoterapeutkinja i psihoanalitičarka Slavica Bevanda.

Glazba je moćno oružje za promjenu mentaliteta društva a ona to može biti zato jer smo naučeni smatrati je zabavom, a ne medijem koji reprogramira način razmišljanja. Izuzetno je važno razotkriti načine na koje glazba utječe na čovjeka na svim razinama: fiziološki, psihološki, duhovno.

Ova tribina je namijenjena svim dobnim skupinama, a osobito mladima, roditeljima i svima zainteresiranima za kvalitetan način življenja i duhovnu svjesnost.Sva naša uvjerenja i stavovi su naučeni ili su iskustveno stečeni – glazba je medij koji u tome jako pomaže na nesvjesnoj razini. Čim više ljudi počne razotkrivati skrivene poruke glazbe manje njih će zahvatiti loše posljedice iste.Duhovna dimenzija glazbe se gotovo ne spominje i upravo zato je potrebno više ovakvih skupova zbog utjecaja glazbe na mase koje ju konzumiraju svakodnevno.

Slavica Bevanda je završila Muzičku akademiju u Zagrebu, diplomirala na fakultetu za muzikoterapiju u Milanu,specijalizirala Vibroakustiku na Zagrebačkoj akademiji, praktičarka je neurolingvističkog programiranja i edukatorica iz područja transakcijske analize.Održala je niz predavanja i edukacija iz područja muzikoterapije i utjecaja glazbe na čovjeka, te prezentirala rezultate istraživanja iz vibroakustike na više međunarodnih simpozija. Organizatorica je 1. međunarodnog simpozija iz Vibroakustike. Također je održala brojne seminare iz područja partnerskih odnosa. Autorica je muzikoterapijskog CD-a za opuštanje te dječjeg CD-
a ‘Igrajte se s nama’.

2017-05-23T20:37:15+02:0030. Studeni, 2013.|Kultura, Novosti|