U Hotelu Sport izvršni predsjendik HRS -a održao konferenciju za medije

Gobac: Imamo želju koja je izraženija od mogućnosti

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je Europsko prvenstvo koje se od 15. do 31. siječnja održava u Poljskoj. Tom prilikom je na konferenciji za medije izvršni predsjendik HRS-a g. Zoran Gobac otkrio svoja razmišljanja vezana uz EP u Poljskoj i prokomentirao skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska.

– Htio bih vas sve pozdraviti. Običaj je da se svi nađemo prije odlaska na veliko Prvenstvo. Moram reći da moramo biti svjesni određenih situacija i da je ekipa s koordinatorom Ivano Balićem, izbornikom Babićem i pomoćnikom Metličićem preuzeli struku što se tiče reprezentacije. Morao sam ih uvjeravati u neke stvari što su kasnije shvatili. Moram biti direktan, mi ne idemo na turistički u Poljsku, ali po svim procjenama nikad nismo imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda i slabu pripremljenost. Jednostavno je nemoguće u deset dana provesti ono što neki od igrača ne rade u klubovima. Lakše mi je to sada reći nego prije.

– Radimo sve da budemo u potpunosti spremni do Europskog prvenstva 2018. Imamo još desetak igrača koji mogu konkurirati za reprezentaciju i to je otežavajuće. Međutim, mi vjerujemo u naše momke. Vjerujemo u njihovo srce i želju koja će biti izraženija od trenutnih mogućnosti. Realnost je da se možemo vratiti nakon prvog kruga, a možemo igrati i finale. Na ovom Europskom prvenstvu deset reprezentacija borit će se da medalju.

– Imamo velikih problema jer u grupi imamo Island i Norvešku koji su u vrhu, a Bjelorusija uvijek može iznenaditi. Kasnije dolazi domaćin Poljska, Francuska koja je osvojila sve, a mogu doći i Srbija ili Makedonija što će biti utakmica visokih tenzija.

– Naša momčad će u prvom krugu napraviti sve da osposobimo glavne igrače koji su pod terapijom. HRS ima dugoročnu koncepciju. Radimo na usavršavanju trenera. Imamo Balića, Matoševića, Metličića te Željka Babića koji je mladi trener i nije slučajno dobio priliku i šansu. Moramo im svi zajedno dati podršku jer je pred njima prvo veliko natjecanje. Ne znam tko bi trebao imati veći kredit u ovoj situaciji. Moramo imati strpljenja i polako čekati nove rezultate koji će sigurno doći. S kvalitetnim radom rezultati će se dogoditi. Molim vas za punu potporu reprezentaciji.

– Što se tiče Igora Vorija, kada se slagao ovaj stručni stožer Vori je bio predviđen za sportskog direktora,a to mjesto ga i čeka. Hoće li biti pozvan za kvalifikacije za Olimpijske igre to isključivo ovisi o izborniku i koordinatoru te trenerima.

Tekst: HRS

2016-01-12T14:22:57+01:0012. Siječanj, 2016.|Sport|