U hotelu Sport održan okrugli stol „Poduzetništvo- prilika za mlade“

Okrugli stol na temu „Poduzetništvo- prilika za mlade“ bio je dobra prilika da poduzetnici iz Ivanić-Grada te predstavnici općinske i gradske uprave Kloštar Ivanića, Križa i Grada Ivanić-grada predstave svoje poslovanje odnosno svoje karijere učenicima srednje škole.

Predavanje je organizirala Udruga nadbiskup Posilović ponukana činjenicom da se svake nastavne godine u Srednjoj školi Ivan Švear školuje stotinjak učenika za zvanje ekonomist. Iako idu u strukovnu školu, po nastavnom planu i programu tijekom 4 godine školovanja nemaju niti dana stručne prakse u nekom od gospodarskih subjekata. Završetkom svog školovanja posjeduju puno teoretskih znanja, ali malo praktičnih, primjenjivih vještina i kompetencija kojima bi bili konkurentni na tržištu rada.

Osim spomenutog predavanja Udruga nadbiskup Posilović osmislila projekt ZNAM RADITI SVOJ POSAO kako bi učenicima ekonomskog usmjerenja omogućila stručnu praksu, a s ciljem osuvremenjivanja i poboljšanja kvalitete njihovog strukovnog obrazovanja.

Želja nam je projekt realizirati u suradnji s lokalnom samoupravom i lokalnim poduzetnicima odnosno gospodarskim subjektima s područja Otoka Ivanića i Općine Križ. Naši učenici žele učiti, raditi, razvijati svoja znanja, vještine, kompetencije. Pomozimo im zajedno na njihovom obrazovnom putu ka uspješnim, mladim ekonomistima rekao nam je predsjednik udruge Dr.sc. Mile Marinčić.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-11-29T15:56:26+01:0028. Studeni, 2015.|Gospodarstvo, Novosti|