U petak 30.10. pobjednik festivala u Veneciji na filmskom platnu u Ivanić-Gradu

Ničije dete igrani film & gost Hrvoje Pukšec & Lovely Quinces koncert

U rano proljeće 1988. lovci u bosanskim planinama pronalaze malog dječaka među vukovima. U Travniku mu jedna od socijalnih radnica nasumično daje ime Haris i uskoro ga po hitnom postupku šalju u centralno sirotište SFRJ u Beogradu. Tijekom godina Haris se transformira iz divlje zvijeri koja grize, ne podnosi ni ljude ni kuhanu hranu ni nošenje cipela, u kultiviranog dječaka koji savlada pisanje, čitanje i postolarski zanat. No, njegovu krhku socijalizaciju prekida rat: u proljeće 1992. Jugoslavije više nema, a socijalne službe nove BiH države traže da se dječaka pošalje kući – kući, gdje se upravo sprema rat. „Ničije dijete“, film nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji oduševio je publiku i kritiku filmskog festivala u Veneciji i vratio se kući s tri osvojene nagrade. O samom filmu, koprodukcijama i produkcijama diskutirat ćemo sa filmskim kritičarem Hrvojem Pukšec, novinarom, urednikom i scenaristom HRT-ovih filmskih emisija i članom savjeta pulskog festivala.

Nakon filmske projekcije za kraj ovogodišnjeg Pool film druženja priredili smo i dodatni glazbeno scenski spektakl u vidu koncerta kantautorice Lovely Quinces u Caffe baru Art od 22.00 sata.

Projekcija započinje u 20.00 sati a karte za projekciju i koncert su besplatne te se mogu nabaviti na nekom od slijedećih mjesta u našem gradu i šire:POU Ivanić-Grad, Knjižnica, ured Turističke zajednice Ivanić-Grad, Caffe Bar Alibi, Art Caffe, U Zmajevom Gnijezdu, Gradska Kavana, Mala Kavana, Videoteka HERA i Frizerski salon BOSS, Kloštar.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-10-31T09:14:48+01:0029. Listopad, 2015.|Najave|