Upozorenje Hzzo-a

Upozorenje Hzzo-aTrgovci i akviziteri lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći skupe aparate i pretrage te traže novčani polog ili PIN kartica.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) želi upozoriti svoje osiguranike da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome skupe aparate, preparate i pretrage na kućnim adresama građana.
HZZO je tijekom posljednjih mjesec dana u više navrata zaprimio prijave građana o različitim pokušajima prijevare od strane osoba koje zloupotrebljavaju ime HZZO-a, prodajući pri tome masažere i različite druge aparate i usluge, čak pri tome tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

– Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda – ističe se u priopćenju HZZO-a.
Građane koji se nađu u sličnoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

izvor vijesti Zagrebancija.com

Autor članka G.B.

2017-05-23T20:38:06+02:0026. Kolovoz, 2013.|Novosti|