Uskoro prijava 100 milijuna eura vrijednog projekta na EU fond

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predstavnici četiriju županijskih gradova (Dugo Selo, Vrbovec, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina) i deset općina (Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka, Rakovec, Bedenica) potpisali su Pismo namjere o suradnji na provedbi projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav – Zagreb istok“. Prijava projekta na kohezijski fond EU očekuje se početkom srpnja, a spomenuto Pismo namjere, neophodno je za kompletiranje aplikacije.

Ovim pismom Zagrebačka županija i 14 jedinca lokalne samouprave iskazuju zajednički interes i preuzimaju obvezu pripreme i provedbe projekta – istaknuo je župan Kožić. Ukupna vrijednost projekta „RVS – Zagreb istok“ iznosi oko 100 milijuna eura, a prijavom na Kohezijske fondove očekuje se povrat oko 70 posto uloženih sredstava – pojasnio je župan naglasivši kako će se realizacijom projekta osigurati voda za 29 posto stanovništva u istočnom dijelu Zagrebačke županije koji trenutno nemaju mogućnost priključka na vodoopskrbnu mrežu.

Prema riječima Andrina Petkovića iz Hrvatskih voda, za nekoliko dana biti će gotova i Studija izvodljivosti te prijedlog aplikacije projekta koji se prvo šalju na pregled JASPERSU, a nakon njihovog odobrenja slijedi prijava na Kohezijski fond i to početkom srpnja ove godine.

Pročitaj cijeli članak

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:29+02:0027. Svibanj, 2014.|Vijesti iz županije|