Veliki uspjeh naših folkloraša na Vinkovačkim jesenima

Vinkovačke jeseniKulturno umjetničko društvo “Posavec” Dubrovčak Lijevi i Topolje 07. i 08. rujna 2013 godine gostovalo je na ovogodišnjim dječjim Vinkovačkim jesenima u Vinkovcima. Dana 07. rujna društvo se kao predstavnik Zagrebačke županije,predstavilo na međužupanijskoj smotri folklora dječjih folklornih skupina na kojoj je ukupno sudjelovalo 13 Kud-ova iz cijele Hrvatske, te je izvelo koreografiju pod nazivom “I ja jesam Posavačko dete”-pjesme i plesovi sela Dubrovčaka i Topolja,koju potpisuju Ivana Bajt i Marko Klak.

Drugog dana boravka u Vinkovcima, 08.rujna KUD je sudjelovao na svečanom mimohodu svih sudionika i KUD-ova, gdje je osvojio treće mjesto te je time dobio ulaznicu za izravan nastup na sljedećim Vinkovačkim jesenima. U  mimohodu je sudjelovalo 67 KUD-ova iz cijele zemlje.

U samom mimohodu su osim samih društava sudjelovali i konjanici, te Vinkovačke i Nuštarske mažoretkinje. Naš KUD se u mimohodu predstavio pjesmama i plesovima našega kraja i to pjesmom “I ja jesam posavačko dete”, te plesovima Staro sito, Paragvajz,Tropolka, te Tri koraka.
Na kraju mimohoda posjetili su nas članovi stručnog žirija koji su KUD pratili dva dana boravka u Vinkovcima, te su naš KUD odabrali i predložili za daljnje Državne i županijske smotre folklore, kao i Međunarodne smotre.
Inače, domaćini našega KUD-a bili su članice i članovi KUD-a “Ljeskovac” iz Vinkovaca kojima od srca zahvaljujemo na prelijepom druženju i brizi za naš KUD.

Evo što nam je izjavio Marko Klak:

Kao tajnik i voditelj našega KUD-a “Posavec” ponosan sam na svu dječicu, te roditelje koji su svih ovih mjeseci pratili i bodrili ovu našu dječicu na svim nastupima, te napornom radu na našim probama , koje su za rezultat imale ono što se dogodilo u Vinkovcima. U ovih dva dana boravka u Vinkovcima, ispunjenom srećom,radošću,zajedništvom, te na kraju ponosom što samo na ovaj način predstavili naše selo, grad Ivanić-Grad, te Zagrebačku županiju, ne preostaje mi nego svima reći veliko hvala, ali napominjem kako nam je za daljnji rad i daljnje uspjehe neophodna pomoć našega grada, ali i Zagrebačke županije, jer nakon ovoga uspjeha, ali i svih uspjeha ostvarenih ove godine, to naše KUD i zaslužuje.

Drugoga dana naš ponos je bio na vrhuncu kada smo prošetali Vinkovačkim ulicama i proširili pjesmu, ples i narodnu nošnju našega sela, te smo onako svi u “crvenom” bili upečatljivi svim gledateljima, ali najveći ponos je bio kada je našem KUD-u prišao stručnii žiri te je uslijedio mali muk, pa ocjena koju je izrekla članica žirija iz Županje, te je izjavila kako naš KUD po onome što je vidjela prethodnoga dana i sada predlaže za Državne i županijske smotre sljedeće godine,a ono na što je posebno obratila pozornost i ocjenu a to je naša nošnja na koju žiri nije imao niti jednu jedinu pritužbu ni komentar, nego je samo rekao savršenstvo. Na kraju još jednom zahvaljujem svim članovima naše dječje plesne skupine i svim roditeljima koji su bili u pratnji i na pomoći ovih dana, a ne mogu da ne zahvalim našim domaćinima, KUD-u “Ljeskovac” iz Vinkovaca i njihovom predsjedniku Draganu Šarčević koji je bio pravi domaćin,te nam je sa svojim članovima ostao u velikom sjećanju te se veselimo ponovnom susretu sa svima njima,ali sada u našem kraju.

Još jednom od srca veliko hvala svima!

10. rujan, 2013.

2017-05-23T20:38:00+02:0010. Rujan, 2013.|Kultura, Novosti|