Žene u crvenom

U Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad jučer je gostovala predstava “Žene u crvenom” Ludens teatra. Odličnu glumačku postavu, uz Veru Zimu, čine Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci.

Vera Zima utjelovila je prisilno umirovljenu stjuardesu Tamaru, a Dubravka Ostojić njenu kćer Noru koja je već 10 godina bez posla. Život im se komplicira dolaskom predstavnice banke koja ih obavještava da za tri dana moraju iseliti jer već nekoliko mjeseci nisu platile ratu kredita. Odvažna i hrabra, Tamara ne pristaje na takav razvoj situacije. Pod prijetnjom oružjem mladu i uspješnu bankaricu Dinku, koju glumi Jelena Hadži-Manev, zatoči u stanu. Tamara beskompromisno uzima stvar u svoje ruke želeći pravdu i humaniji sustav. Dramu dodatno intenzivira dolazak policajke Anđe, koju igra Lada Bonacci. Brzom i spretnom Tamarinom intervencijom i ona završi zatočena kao i Dinka.

Tamara, Nora, Dinka i Anđa uspjele su vjerno prenijeti stanje u društvu, svaka sa svojim problemima i iskustvom. Pred gledateljima se tako izmjenjuje melodrama, krimić, socijalna drama, crna komedija… Od početka do kraja ove četiri junakinje, svaka na svoj način, ukazuju na aktualne probleme u društvu, prikazuju naše unutarnje borbe, izmamljuju smijeh, pjevaju, ljute se, nadaju se….

Tekst za predstavu napisao je Davor Špišić, redateljica je Franka Perković, scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja Marita Ćopo, a autor glazbe Mate Matišić.

Tekst & foto: Jasmina Hren

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-03-27T16:44:05+01:0024. Listopad, 2014.|Kultura|