16. biciklijada „Turističkim putovima-biciklom do zdravlja“

U subotu, 16.06.2018.g. održala se 16.biciklijada „Turističkim putovima – biciklom do zdravlja“ koju su organizirali Biciklistički klub Ivanić i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad u okviru turističke manifestacije “Subotom u Ivanić” .

Staza biciklijade bila je dugačka ukupno 18 km a uz vožnju po ravnim cestama obuhvaćala je vožnju i po dosta zahtjevnim usponima koje su međutim svi sudionici uspješno svladali. Nije bilo padova niti ozlijeđenih pa ekipe prve pomoći GDCK Ivanić-Grad, koje su bile u pratnji biciklijade, nisu imale posla.

Bicilijada je bila podijeljena u dvije etape. Prva etapa dužine 8 km vozila se od Ivanić-Grada preko Caginca do Sobočana gdje su sudionici imali odmor i okrjepu u kleti obitelji Puriš, kojoj se zahvaljujemo na gostoprimstvu. Nakon ugodnog druženja i zasluženog predaha u kleti obitelji Puriš, biciklisti su krenuli na 2.etapu biciklijade (dužine 10km) od Sobočana, preko Bešlinca Vinogradskom ulicom do Kloštar Ivanića i potom ulicom Stjepana Radića odnosno Vulinčevom do Ivanić-Grada i cilja na Malom gradskom trgu gdje su tradicionalno podijeljene nagrade najmlađim i najstarijim sudionicima i sudionicama, najbrojnijoj obitelji na biciklijadi i sudioniku koji je vozio najstariji bicikl a koje je osiguralo Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad:

1.mjesto – poklon bon GT Bike Golner u vrijednosti 150,00 kn
2.mjesto – poklon bon GT Bike Golner u vrijednosti 100,00 kn
3.mjesto – poklon bon GT Bike Golner u vrijednosti 50,00 kn
Najstariji bicikl – poklon bon GT Bike Golner u vrijednosti 150,00 kn
Najbrojnija obitelj – ručak u Ben Maru

Najmlađi sudionici:
1. Jakov Injić
2. Jan Šipuš
3. Juraj Rođeš

Najmlađe sudionice:
1. Jelena Gašparić
2. Katarina Pavelić

Najstariji sudionici:
1. Damir Laudenbach
2. Nikola Pavelić
3. Zdravko Mlikotić

Najstarije sudionice:
1. Marija Zubatović
2. Ivanka Borić
3. Vesna Gašparić

Najbrojnija obitelj
1. Saša, Lovro i Josip Andruza

Najstariji bicikl:
1. Zdravko Mlikotić

O sigurnosti svih sudionika biciklijade na cestama brinuli su se policijski službenik iz Policijske postaje Ivanić-Grad, koji je vodio biciklijadu, i članovi Biciklističkog kluba Ivanić koji su, uz tehničku pomoć sudionicima, osiguravali začelje i nesmetan prolaz biciklijade kroz raskršća. Logističku pomoć organizatorima biciklijade pružio je i ove godine Komunalni centar Ivanić-Grad.

Vidimo se i sljedeće godine!

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad

2018-06-19T10:33:45+02:0019. Lipanj, 2018.|Sport|