19. Bučijada u Ivanić-Gradu: Tri dana kulinarskih i glazbenih užitaka

Tradicionalna Bučijada u Ivanić-Gradu, koja će se ove godine održati po 19. puta, planira svoje ovogodišnje izdanje od 6. do 8. listopada. Objavu je dala Turistička zajednica Ivanić-Grada iz koje očekuju da će ovogodišnja manifestacija privući rekordan broj izlagača i ljubitelja buča.

Trg Vladimira Nazora pretvorit će se u središnje mjesto za nastupe različitih umjetnika i grupa, uključujući KUD-ove, puhačke orkestre, mažoretkinje i mlade rock bendove. Uz to, glazbeni program će biti bogat i raznovrstan. U petak će za glazbenu pozadinu biti zaduženi Silente i 4 Tenora, dok će se subotnja večer odlikovati nastupima Singrlica i Halida Bešlića. Nedjelja je rezervirana za Maju Šuput.

Ove godine će više od 140 izlagača iz različitih dijelova Hrvatske predstaviti svoje proizvode. Posebna pozornost bit će usmjerena prema proizvođačima bučinog ulja. Međutim, to nije sve što će posjetitelji moći degustirati; nudi se razna hrana i piće na bazi buče, poput piva, pralina s bučinim namazom i bučokremšnita. Osim toga, središnji gradski park bit će ukrašen impresivnim skulpturama izrađenim od buča.

Kao posebna atrakcija ovogodišnje Bučijade, posjetitelji će moći svjedočiti cooking showu s chefom Melkiorom Bašićem i Damir Tomljanovićem na čelu.

Detalji manifestacije bit će objavljeni 15. rujna. Jedno je sigurno – Bučijada u Ivanić-Gradu bit će ispunjena s tri dana zabave, gastronomskih užitaka i prezentacije tradicije

2023-09-08T16:49:28+02:008. Rujan, 2023.|Najave, Novosti|