25. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić: Najbolje vatrogasne ekipe iz cijele Hrvatske u Ivanić-Gradu

Pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada te supokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica grada Ivanić-Grada organizirala je 25. Memorijal „Gjuro Stjepan Deželić“. Ovaj značajan događaj održao se u nedjelju, 16. lipnja 2024. godine, na Sportskom parku Zelenjak.

Natjecateljski dio Memorijala obuhvaćao je dvije discipline, u kojima su sudjelovale brojne ekipe iz različitih krajeva. Svaka natjecateljska desetina dobila je prigodnu plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića te učesničku diplomu kao priznanje za sudjelovanje.

Danas je održan tradicionalni Memorijal Gjuro Stjepan Deželić, već 25. godinu za redom. Ovaj memorijal, koji je dio Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), jedno je od najvažnijih natjecanja na području Republike Hrvatske, okupivši najbolje ekipe iz cijele zemlje. Ukupno su prijavljene 52 desetine seniora, što dodatno potvrđuje značaj ovog događaja,” rekao je Danijel Husarić, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada.

Uz Kup HVZ-a, održava se i gradsko natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada, u kojem sudjeluje i Vatrogasna zajednica Općine Križ sa svojim društvima. Ove vježbe, osim što su dio Kupa HVZ-a, služe i kao lokalno natjecanje za područje Općine Križ i Grada Ivanić-Grada, dodao je Husarić te istaknuo važnost ovog memorijala za vatrogasce i naglasio da su sve najbolje ekipe prisutne, čime se dodatno podiže razina natjecanja i važnost ovog događaja.

Najbolje plasirane ekipe u svim kategorijama osvojile su pehare, dok je ekipa s najviše bodova u ukupnom poretku bez dodatnih bodova ponijela prijelazni pehar Memorijala. Ovaj događaj bio je prilika za vatrogasce da pokažu svoje vještine, timski duh i zajedništvo, te da se prisjete lika i djela Gjure Stjepana Deželića.

Memorijal je još jednom potvrdio važnost vatrogasnih natjecanja u očuvanju tradicije i promicanju vatrogasne struke, a organizatori su izrazili zadovoljstvo uspjehom ovog jubilarnog događaja.

Z.O.

2024-06-18T13:57:32+02:0018. Lipanj, 2024.|Novosti|