Projekcijom filma “General” kino dvorana u Ivanić-Gradu ponovo otvorila svoja vrata

Povodom godišnjice osnutka Specijalne postrojbe Bojne Frankopan, Bojna Frankopan, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ivanić-Grad, u petak, 6. rujna 2019. u 20 sati u kino dvorani Doma kulture organizirala je besplatnu projekciju filma „General“ redatelja Antuna Vrdoljaka s Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi.

Film “General” dosad je u Hrvatskoj pogledalo gotovo 30 tisuća gledatelja, a projekcija filma u našem gradu, najbolja je reklama za početak kino projekcija s obzirom da od listopada ove godine kino dvorana POU Ivanić-Grad za sve ljubitelje filmova ponovo otvara svoja vrata.

Film o životu generala Ante Gotovine sniman je na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma i tehnikom i ljudstvom.

Uz vrlo emotivnu, ali i napetu radnju te kvalitetnu i raskošnu produkciju, mnogobrojnu publiku privukla je i snažna glumačka ekipa (u naslovnoj ulozi Goran Višnjić, Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec). Svoje posljednje uloge u filmu odigrali su velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

2019-09-10T13:07:13+02:0010. Rujan, 2019.|Kultura|