Više od 1200 građana obavilo preventivni liječnički pregled

Uspješno je provedena još jedna preventivno-edukativna akcija u sklopu projekta KardioPRotect – “Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije”. Akciji se protekloga vikenda u Ivanić-Gradu odazvalo preko 200 građana. U osam dosad održanih akcija ukupno je preventivni liječnički pregled obavilo 1205 građana. Još jedna akcija bit će održana krajem kolovoza u Vrbovcu, u sklopu manifestacije “Kaj su jeli naši stari”. Time će preventivno-edukativnim akcijama biti obuhvaćeni svi gradovi Zagrebačke županije. Nositelj projekta KardioPRotect je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

– Ako čovjek na vrijeme otkrije bolest velike su šanse da dođe do izlječenja. Nije ovo ni prva ni zadnja akcija vezana uz prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Jednostavno, želimo građane podsjetiti da vode brigu o svome zdravlju – kaže mr. Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Preventivni liječnički pregled u sklopu KardioPRotecta obuhvaća mjerenje krvnoga tlaka i razine šećera u krvi, zasićenosti krvi kisikom, kao i izračun indeksa tjelesne mase (BMI), a specifičan je po tome što završava razgovorom s liječnikom i preporukom što dalje činiti. Partneri u ovome projektu su Ljekarne Zagrebačke županije i Dom zdravlja Zagrebačke županije.
Vrijednost projekta je 44.561,34 eura, a intenzitet potpore iznosi 100%. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali – “Promocija zdravlja i prevencija bolesti”, a sufinancira ga Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda.

2023-07-10T09:47:16+02:0010. Srpanj, 2023.|Novosti|