Amanda Prenkaj u novoj emisiji 100/lica

Današnja gošća emisije iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić je glumica Amanda Prenkaj, članica gradskog kazališta Žar ptica, poznata i iz Gaveline predstave Zločin i kazna, iz hit predstave Glumice, svojedobne TV serije Školski sat kao i niza uloga koje je odigrala s drugim kazališnim družinama. Ivanić-Grad ima tradiciju povremenih amaterskih kazališnih družina i Amanda je druga profesionalna glumica iz naše sredine /prva je bila Seka Urukalović sedamdesetih godina/ koja je svoj glumački dar razvijala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Uz veliku podršku obitelji /posebno mame/, naravno prijatelja i volontera Crvenog križa Ivanić-Grad kao i pedagoginje srednje škole Ivan Švear Nade Gregorek ali i amaterske družine Bože Balenovića, Amanda Prenkaj se usudila iskoračiti iz našega grada, a voli ga ponajviše uz Osijek, i svoj glumački habitus razvijati na profesionalnim kazališnim scenama kao i u radio-dramama.

U Ivanić-Gradu je vodila radionicu pod naslovom: Priča o voću i povrću za uzrast od 6-10 godina jer je i sama mama pa joj je to blisko i u ponajvećoj životnoj ulozi.

Glumački pedagoški rad vidi i u budućim radionicama a zašto, onda, ne
pomišljati kako bi kao stručni voditelj, u suradnji s našim ivanićkim ustanovama, pripomogla oživljavanju kazališnog života u našem gradu.

Autor i urednik: Jadranko Bitenc
Snimanje i montaža : Zoran Ožetski

2021-09-16T14:45:09+02:0016. Rujan, 2021.|Kultura, Novosti|