Besplatna radionica kreativnog pisanja za djecu ‘Putovanje svijetom stvarnosti i mašte’ uskoro u GKIG-u

Gradska knjižnica Ivanić-Grad ponosno najavljuje pokretanje sedmotjedne radionice kreativnog pisanja za djecu, pod nazivom “Putovanje svijetom stvarnosti i mašte”. Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, a početak je zakazan za veljaču. Zanimljivo je istaknuti da je sudjelovanje u radionici potpuno besplatno za sve sudionike.

Ova inovativna radionica osmišljena je kako bi se kod djece potaknula i razvila kreativnost i pismenost. Sudionici će kroz različite igre, vježbe i interaktivne aktivnosti istražiti svijet mašte pisanjem vlastitih priča. Program radionice uključuje učenje osnovnih koncepta kreativnog pisanja te razvoj vještina potrebnih za stvaranje zanimljivih i originalnih priča.

Ciljevi radionice su mnogobrojni i ambiciozni:

Poticanje kreativnosti: Ohrabriti djecu da razvijaju svoju maštovitost i izraze je pisanjem.
Razvoj pismenosti: Poboljšati sposobnosti čitanja, pisanja i uređivanja priča.
Razvoj vještina pisanja: Učiti djecu kako stvoriti likove, postaviti zaplet i pronaći rješenja u svojim pričama.
Samopouzdanje: Pomoći djeci u razvoju samopouzdanja potrebnog za pisanje i izražavanje vlastitih ideja.
Kritičko razmišljanje: Potaknuti djecu da kritički promišljaju o svojim pričama i učinkovito primaju povratne informacije.
Timski rad: Ohrabriti suradnju i međusobnu podršku među sudionicima kroz dijeljenje priča i povratne informacije.
Na kraju radionice, očekuje se da će djeca biti sposobna stvarati vlastite priče, razumjeti osnovne elemente pisanja i biti motivirana za daljnje istraživanje i razvoj u svijetu kreativnog pisanja. Osim toga, radionica će pružiti temelje za razumijevanje mašte, pismenosti i vlastitih kreativnih potencijala.

Radionica će se održavati tijekom dva školska sata (2 x 45 minuta) po terminu. Zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu putem e-maila na [email protected] ili telefonski na broj 01 2882 974.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da potaknete kreativni duh i pismenost vašeg djeteta!

Voditelj radionice: Jadranko Bitenc, književnik

2024-01-26T09:18:01+01:0026. Siječanj, 2024.|Najave, Novosti|