Besplatno liječenje u Naftalanu

Zagrebačka županija će u 2023. godini financirati usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Ukupna vrijednost financiranja iznosi 82.290 eura, a namijenjena je za liječenje hrvatskih branitelja, dobrovoljnih vatrogasaca te stanovnika s područja Zagrebačke županije oboljelih od psorijaze.

120 hrvatskih branitelja i 21 dobrovoljni vatrogasac će dobiti medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana, dok će 30 pacijenata oboljelih od psorijaze dobiti liječenje u trajanju od 14 dana. Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom. Liječničko Povjerenstvo SB Naftalan odlučit će o opravdanosti i terminima liječenja ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je ovdje.

Svi zainteresirani pozivaju se da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2023. godine kako bi se osigurao što bolji raspored i dodjela termina liječenja.

Ujedno, Zagrebačka županija će sufinancirati Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože koji provodi Naftalan u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije. Za ovaj program u proračunu za 2023. godinu osigurano je nešto više od devet tisuća eura.

2023-03-29T17:03:06+02:0029. Ožujak, 2023.|Novosti|