Matej Suhina osigurao svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Gruziji

Na izbornom turniru Youth League 2023 u Veneciji, koji je trajao od 7. do 10. prosinca, istaknuli su se mladi talenti Karate kluba Mladost iz Ivanić-Grada. Turnir je bio kvalifikacijski za Europsko prvenstvo koje će se održati u Gruziji 2024. godine, okupivši oko 4000 natjecatelja iz 81 zemlje.

Iz Karate kluba Mladost, Ivan Huzanić se natjecao u kategoriji do 84 kg. Iako je imao početno vodstvo, zaustavljen je u prvom kolu od strane natjecatelja iz Islanda. Mia Zetica, također članica Kluba Mladost, natjecala se u kategoriji U21 do 55 kg. Nakon pobjede u pretkolu protiv predstavnice Belgije, zaustavljena je u prvom kolu od natjecateljice iz Turske.

Matej Suhina, još jedan ponosni član Kluba Mladost, nastupio je u kategoriji kadeta +70 kg. Suhina je impresionirao redom pobjeđujući protivnike iz Engleske, Cipra i Srbije. Unatoč kontroverznom porazu od predstavnika Kuvajta u četvrtfinalu, Suhina je uspio osigurati svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Gruziji.

Posebno priznanje zaslužuje glavni trener Karate kluba Mladost Ivanić-Grad, Ivan Brcković, koji je zajedno s ostalim trenerima, predsjednikom kluba Krešimirom Golubićem i upravom kluba, dao ogroman doprinos razvoju ovih mladih sportaša. Njihova predanost i trud rezultirali su impresivnim uspjesima i priznanjima na međunarodnoj razini.

Ovi rezultati još jednom ističu kvalitetu hrvatskog karatea te odanost i ambiciju mladih sportaša Karate kluba Mladost iz Ivanić-Grada, koji nastavljaju svoj put prema vrhu svjetskog karatea.

ONE TEAM ONE DREAM.

O.Z.

2023-12-14T10:15:00+01:0014. Prosinac, 2023.|Sport|