Doživite čaroliju Adventa u Ivanić-Gradu: Bogat program i svjetlosni ugođaj

Ivanić-Grad, u iščekivanju blagdana, pretvara se u bajkovitu oazu svjetla i radosti. Gradonačelnik Javor Bojan Leš objavio je da su ove godine uložena dodatna sredstva u ukrašavanje grada, obećavajući posjetiteljima osvjetljene ulice i prigodne ukrase. “Blagdansko vrijeme je vrijeme druženja i stvaranja zajedničkih trenutaka. Ove godine, s desecima tisuća lampica, obogatili smo naš program”, izjavio je gradonačelnik.

Tijekom Adventa, Ivanić-Grad će biti domaćin brojnih kulturno-zabavnih događanja. Na rasporedu su raspjevani adventski prozori, paljenje adventskih svijeća ispred crkve Sv. Petra, Božićni sajam, koncerti, izložbe i nastupi lokalnih udruga, škola i vrtića. Posebno se ističe veliki novogodišnji vatromet, zakazan za 1. siječnja u Sportskom parku Zelenjak.

Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice, naglasila je da će Božićni sajam biti otvoren tri subote u prosincu, gdje će lokalni izlagači nuditi božićne ukrase, domaće proizvode, nakit i slastice. Također je najavila novogodišnji buvljak i prigodan program.

Za okrepu, posjetitelji mogu uživati u adventskim ugostiteljskim kućicama, a glazbeno-zabavni programi vikendom će se održavati na Trgu. Muzej Ivanić-Grada organizira radionice izrade božićnih ukrasa, a informacije o radionicama dostupne su na web stranici muzeja i društvenim mrežama.

Posebnost Adventa svakako je Festival oživljene povijesti „Bitka kod Ivanića“. Događanje se organizira 9. prosinca u spomen Bitke kod Ivanića kada će biti uprizoren način života, ratovanja i zabave u vrijeme ratova protiv Osmanskog carstva. Program uključuje niz radionica i aktivnosti za djecu i odrasle poput cirkuskih radionica, mačevanja, streličarstva, srednjovjekovnih igara i borbi.

U Pučkom otvorenom učilištu tijekom cijelog prosinca održavat će se škola slikanja i crtanja, kino predstave i koncerti, kazališne predstave i dramski studio, a u Knjižnici predavanja i predstavljanja knjiga, kreativne radionice i pričaonice za djecu.

Grad Ivanić-Grad poziva sve da se pridruže adventskim radostima i podrže lokalne obrtnike i proizvođače. Besplatan parking je dostupan u cijelom gradu, što olakšava pristup svim događanjima.

OPROGRAM OVOGODIŠNJEG ADVENTA
2023-12-01T16:07:13+01:001. Prosinac, 2023.|Novosti|