Dubrovčak Lijevi poziva: Posavski dan u labirintu kukuruza

U nedjelju, 17. rujna, svi posjetitelji i zaljubljenici u tradiciju i avanturu pozvani su da sudjeluju u posebnoj manifestaciji koja će se održati u Dubrovčaku Lijevom od 14:00 do 18:00 sati – Posavskom danu u kukuruznom labirintu.

Organizatori su pripremili bogat i raznolik program. Posjetitelje očekuje vožnja kočijom i posavskim konjima, uzbuđujuće natjecanje u jedenju ljutih papričica u suradnji s OPG SAMO LJUTO, te raznovrsne dječje igre s kukuruzom organizirane u partnerstvu s Poljoprivrednim institutom Osijek.

Također, ljubitelji domaćih proizvoda moći će uživati u ponudi lokalnih proizvođača, među kojima se ističe OPG Ivan Andruza. Za ljubitelje piva, na raspolaganju će biti specijalno Posavsko pivo by Crafter’s.

Rješavajte misterij iz 1915. u kukuruznom labirintu Dubrovčaka Lijevog
Posebnost ovog događaja je i predstavljanje tradicionalne posavske narodne nošnje “Hrvatica”, kao i besplatno posjećivanje kukuruznog labirinta. Unutar labirinta, posjetitelji će se upustiti u avanturu rješavanja slučaja pljačke iz 1915. godine kroz niz informativnih ploča i igara.

Organizatori napominju da je ulazak i korištenje labirinta potpuno besplatno, ali na vlastitu odgovornost. Također, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku preći rijeku Savu jednom od rijetkih preostalih riječnih skela.

Kako stići na Posavski dan?
Mjesto događanja je lako dostupno automobilom ili biciklom, samo 13 km od Ivanić-Grada, točnije u Dubrovčaku Lijevom, nasuprot pješčane plaže Kucel gdje je osigurano mjesto za parking.

Ne propustite ovu priliku i pridružite nam se u nedjelju!

2023-09-08T16:50:30+02:008. Rujan, 2023.|Najave, Novosti|