GK Ivanić-Grad i A1 Hrvatska organiziraju radionicu za poticanje djece prema STEM zanimanjima

Gradska knjižnica Ivanić-Grad u partnerstvu s A1 Hrvatska pokreće inovativnu radionicu pod nazivom “EquA1ity Tilt”, usmjerenu na razvoj digitalnih vještina kod mladih te osvješćivanje o važnosti rodne ravnopravnosti u STEM područjima.

Radionica je namijenjena prvenstveno učenicima osnovnih škola, s posebnim naglaskom na problematiku rodne neravnopravnosti i nedovoljnog broja djevojčica koje se odlučuju za obrazovanje u STEM područjima. Aktivnostima će se težiti inspiriranju mladih primjerima uspješnih žena u STEM-u te ih poticati na rodno ravnopravne akademske izbore.

“Cilj nam je borba protiv rodnih stereotipa u digitalnom svijetu te poticanje djevojčica i mladih žena da razmotre karijere unutar informacijsko-komunikacijskih tehnologija i ostalih STEM područja,” istaknuli su organizatori.

Posebno izdanje radionice donosi izv.prof.dr.sc. Ana Sović Kržić, uspješna žena u STEM karijeri. Ona će sa sudionicima podijeliti svoje iskustvo, odabrane izazove na svom karijernom putu i ponuditi novu perspektivu o važnosti rodne ravnopravnosti u STEM sektoru.

Ova edukativna inicijativa posebno je preporučena učenicima 7. i 8. razreda koji razmišljaju o budućim zanimanjima i obrazovanju. Organizatori pozivaju i roditelje da se uključe, vjerujući da će radionica ponuditi dragocjene informacije za njihove odluke o obrazovanju.

Svi zainteresirani mogu se priključiti i sudjelovati u ovoj inspirativnoj i edukativnoj radionici.

2023-09-21T10:19:34+02:0021. Rujan, 2023.|Najave, Novosti|