Glazbena radionica s Melitom Lovričević

Program Alkemija glasa i zvuka – Izrazi svoj glas, izrazi svoj stav Melita Lovričević održala je u Dječjem vrtiću Ivanić-Grad s grupom vrtićanaca, a drugu s prvašićima u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad u ponedjeljak, 2.5.2022. godine. Nakon početnog zagrijavanja tijela i glasa, talentirana glazbenica kroz ritam, pokret, melodiju i sviranje potiče djecu na izražavanje te vlastitu interpretaciju zvuka.

Koristeći pjesmu i instrumente, ovaj put klavir, sintisajzer, šuškice i vibrafon, djecu je poput dirigenta vodila kroz glazbenu priču. U ritmu dobro poznatih pjesama, čije stihove je s vremenom vješto modificirala, djeca su bila poput improviziranog orkestra pritom se dobro zabavljajući. Glazbena radionica je tijekom sat vremena brzo prošla u ritmu dobrih vibracija, smijeha i igre na oduševljenje svih prisutnih.

Ovu glazbenu radionicu Melita Lovričević već šest godina uspješno provodi diljem Hrvatske uz podršku Ministarstva kulture i medija (Ruksak pun kulture).
Magistrica je ekonomije, jazz glazbenica te apsolventica na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Ljubav prema glazbi odvela ju je u profesionalno bavljenje glazbom, a tu strast usmjerila je i u osmišljavanje vlastitog glazbeno-vokalnog programa radionica Alkemija glasa i zvuka.

Jasmina Hren Knežević

2022-05-03T19:41:04+02:003. Svibanj, 2022.|Novosti|