Grad Ivanić-Grad proširio carpooling parkiralište

Grad Ivanić-Grad, kao i mnogi drugi gradovi diljem svijeta, suočava se s problemom nedostatka parkirnih mjesta. Zbog toga se Grad aktivno bavi pronalaženjem novih rješenja koja će olakšati život svojim građanima, a jedno od takvih rješenja je i proširenje carpooling parkirališta.

Carpooling parkiralište je postalo vrlo popularno među građanima Ivanić-Grada jer im omogućuje da svoje putovanje automobilom podijele s drugim ljudima i tako smanje troškove goriva i cestarina. Osim financijske uštede, carpooling također ima pozitivan utjecaj na okoliš, jer smanjuje emisiju štetnih plinova u atmosferu.

Upravo zbog velikog interesa građana za korištenjem carpooling parkirališta, Grad Ivanić-Grad donio je odluku o proširenju postojećeg parkirališta za dodatnih 21 parkirno mjesto. Na taj način, Grad Ivanić-Grad pokazuje da vodi brigu o svojim građanima i da kontinuirano traži nove načine za poboljšanje kvalitete njihovog života.

Ovo proširenje carpooling parkirališta samo je jedna od mjera koju Grad Ivanić-Grad poduzima kako bi potaknuo održivi način prijevoza i smanjio prometne gužve na cestama. Vjerujemo da će ovakve inicijative potaknuti građane da preispitaju svoje navike i odaberu ekološki prihvatljiviji način prijevoza, što će imati pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje, okoliš, ali i na opće stanje prometne infrastrukture u gradu.

2023-03-31T19:31:15+02:0031. Ožujak, 2023.|Novosti|