Gradska skica- vlč. Dražan Mirčić

Velečasni Dražan Mirčić, upravitelj župe sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima i sv. Nikole biskupa u Dubrovčaku Lijevom, gost je nove emisije Gradska skica portala Volim Ivanić.

Zanimljiv gost kojeg njegovi župljani opisuju kao elokventnog, druželjubljivog, pristupačnog, humanistom i bajkerom govori o rođenju u Sarajevu, progonstvu odrastanja u Drvaru, gimnazijskim danima u Nadbiskupskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku, teološkom studiju u Vrhbosanskoj bogosloviji u Sarajevu koji završava na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove na Jordanovcu u Zagrebu te šestu, pastoralnu godinu studija, u Vrhbosanskoj bogosloviji.

Nakon što je preminuo dugogodišnji svećenik Sisačke biskupije dobri Mladen Hokman, Dražan Mirčić preuzima pastoralnu službu u Posavskim Bregima i Dubrovčaku Lijevom baš u doba Cocida-19 i potresa koji je oštetio obje crkve i tako dobio misiju kojom će obnoviti službu i statiku ovih vrijednih sakralnih objekata.

Srećom, pomoć stiže od strane Sisačke biskupije, grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije i ono što je, možda, najvažnije od vrijednih i marljivih župljana koji su oduvijek živjeli u skladu sa svojom vjerom.

Pratite nas na društvenim mrežama, portalu Volim Ivanić, facebook-u i YouTube-u.

2021-12-22T10:40:57+01:0022. Prosinac, 2021.|Gradska skica|