Ivanić-Grad će se pretvoriti u svijet igračaka i karnevalista: Ne propustite ove lipanjske događaje!

Ivanić-Grad će tijekom četiri lipanjska vikenda ugostiti raznovrstan program urbane kulture pod nazivom Lipanjska pozornica. U suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama, ova manifestacija predstavit će različite aspekte urbane kulture kroz niz događanja. Posebno će se istaknuti 9. Festival igračaka i 13. Međunarodni žabarski karneval, koji će se održati 3. i 4. lipnja 2023. godine.

Festival igračaka, namijenjen obiteljima s djecom predškolskog i školskog uzrasta, privući će posjetitelje s bogatim programom. U prostoru Sportskog parka Zelenjak, posjetitelji će moći uživati u carstvu igračaka, izložbama kolekcionara igračaka, LEGO kockicama i maketama željeznica. Također će biti organizirane dječje edukativne radionice, natjecanja, kazališne predstave te nastupi dječjih zborova. Ovaj dvodnevni događaj pružit će nezaboravno iskustvo za sve generacije, nudeći zabavne i rekreativne sadržaje pod sloganom “Igra nikada ne umara”.

Svečano otvorenje Festivala igračaka bit će upriličeno u subotu, 3. lipnja u 11:30 sati, uz mimohod olovnih vojnika. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima kao što su vatrogasne igre, face painting, kreativna likovna radionica te tradicionalne igre poput pikulanja i gumi-gumija. Osim toga, bit će organizirana razna natjecanja, uključujući utrku drvnim konjićima, polupani lončić, natjecanje u kuhanju krumpira, natjecanje u gađanju lukom i strijelom te glazbeno natjecanje pod nazivom “Prvi pljesak”. Muzeji Hrvatskog zagorja i Muzeji s područja Moslavine također će se predstaviti kroz izložbe i aktivnosti za posjetitelje.

Subotnji dan obilovat će mađioničarskim i kazališnim predstavama, dok će nedjeljno prijepodne biti posvećeno Festivalu dječjih zborova. U popodnevnim i večernjim satima bit će organiziran koncert sestara Hudrović i disco za djecu. Manifestaciju Festival igračaka organiziraju Udruga Tetragon, Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada, Udruga Tvornica smijeha, Muzej Ivanić-Grada, Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad, Grad Ivanić-Grad, Komunalni centar Ivanić-Grad, Javna vatrogasna postrojba, Dobrovoljna vatrogasna društva i druge organizacije.

Žabarska fešta u Ivanić-Gradu: Sudionici iz Hrvatske i Europe zajedno u veselju na međunarodnom karnevalu!

Paralelno s Festivalom igračaka, Grad Ivanić-Grad će biti domaćin i 13. Međunarodnog žabarskog karnevala. Ovaj kontinentalni karneval, koji je pokrenula Fašnička udruga “Žaba” iz Ivanić-Grada, okupit će više od 300 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i drugih europskih država. Karnevalske grupe prodefilirat će gradom, a predstavljanje njihovih točaka održat će se na Trgu Vladimira Nazora. Karnevalska udruga “Žaba” sudjeluje u desetak karnevala diljem Hrvatske i susjednih zemalja te će ovaj karneval biti prava poslastica za ljubitelje ove tradicionalne manifestacije.

Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu pružit će nevjerojatno iskustvo obiteljima i posjetiteljima svih dobnih skupina kroz raznolik program. 9. Festival igračaka i 13. Međunarodni žabarski karneval bit će posebno istaknuti događaji koji će donijeti radost i zabavu u lipanjske dane.

Cjelokupni program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/lipanjska-pozornica.

Besplatan parking dostupan je u cijelom gradu, a za vrijeme održavanja manifestacija posjetitelji mogu koristiti i HŽPP Izletnički vlak. Za 3. i 4.6. vozni red je slijedeći:
Polazak iz Zagreb GK je u 9.20-Maksimir 9.28-Sesvete 9.39-Dugo Selo 9.51 i dolazak u Ivanić Grad je u 10.12 sati.
Povratak iz Ivanić Grada je u 17.25-dolazak u Dugo Selo u 17.46-Sesvete 17.58-Maksimir 18.09 i Zagreb GK je u 18.16 sati.

2023-05-18T21:26:16+02:0018. Svibanj, 2023.|Novosti|