Ivanić-Grad svečanom sjednicom proslavio Dan grada

Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, i Vugar Novruzov, nositelj izvršne vlasti grada Naftalana u Azerbajdžanu, danas su potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji. Poveljom se obvezuju da će dva grada, koja povezuje prirodno ljekovito mineralno ulje – naftalan, poticati odnose na humanitarnoj, kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razini te širiti prijateljske odnose kroz susrete različitih generacija dvaju gradova, koji posjeduju jedinstvena lječilišta u svijetu.

Ovaj događaj označava početak suradnje koja bi mogla donijeti mnogo poslovnih prilika. Gradonačelnik Leš je izjavio da je SB “Naftalan” u Ivanić-Gradu, kojom upravlja Zagrebačka županija, veliki potencijal za razvoj grada.

Potpisivanje Povelje obilježeno je svečanom sjednicom povodom Dana Ivanić-Grada.

“Bez jedinstva i zajedničkog djelovanja, Ivanić-Grad ne bi postajao sve ljepši i bolji iz dana u dan. Ponosim se stabilnim proračunom grada koji ove godine doseže gotovo 20 milijuna eura”, rekao je gradonačelnik Leš. Također je naglasio skori završetak gradnje vodovodnog sustava vrijednog oko 12 milijuna eura, projekta širokopojasnog interneta vrijednog gotovo 10 milijuna eura, nastavak gradnje sportske dvorane u Graberju Ivanićkom i prenamjenu stare škole u Dubrovčaku u muzej.

Leš je najavio i skoru izgradnju kanalizacijskog sustava, projekta vrijednog gotovo 36 milijuna eura, čiji se početak radova očekuje za dvadesetak dana. Također je spomenuo da je Grad ostvario pravo na europsko sufinanciranje izgradnje dječjeg vrtića u centru Ivanić-Grada te dogradnje dječjeg vrtića u Graberju.

Tijekom svečanosti, dodijeljena su javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo “Ivanić-Tvrđa” primila je Đurđa Vukelić Rožić.

2023-06-07T17:03:40+02:007. Lipanj, 2023.|Novosti|