Ivanićgradski “Drumski ratnici” organizirali još jedno uspješno druženje biciklista iz cijele Hrvatske

U idiličnom okruženju Ivanić-Grada, biciklistički klub “Drumski ratnici” organizirao je još jedan “Brevet,” privlačeći bicikliste iz cijele Hrvatske. Događaj je okupio oko 60 entuzijastičnih biciklista.

Što je brevet?

Iako može izgledati kao utrka, brevet je zapravo mnogo više od toga. Ovo nije natjecanje, već prilika za ljubitelje biciklizma da se upuste u zajedničku vožnju i uživaju u ljepotama prirode. Današnja ruta duga 200 km pokriva raznolik teren i predivne pejzaže,” rekao je Renato Tučkurić, predstavnik organizatora biciklističkog kluba ‘Drumski Ratnici’. “Startamo iz Ivanić-Grada i pedaliramo kroz Ivanićko Graberje, pokraj Križa, preko Novoselca i Obedišća, sve do prve kontrolne točke u Gornjoj Jelenskoj. Ruta se dalje proteže prema Podgariću, prolazi kroz Berek i Ivanjsku, a zatim vozi pored Bjelovara do Spomen područja Barutana 1991., gdje je smještena druga kontrolna točka. Od tamo, vožnja se nastavlja prema Zrinskom Topolovcu i Koprivnici. Nakon Koprivnice, ruta prolazi kroz Sokolovac i Carevdar, i naposljetku kroz Križevce i Vrbovec. Četvrta kontrolna točka postavljena je kod crkvice na vrhu brda u Brckovljanima, nakon čega se biciklisti vraćaju u Ivanić-Grad

Kontrolne Točke i Planiranje Rute

Osim što su morali završiti unutar predviđenog vremenskog okvira, biciklisti su morali proći kroz određene kontrolne točke tijekom vožnje. “Ove točke služe kao mjesta za odmor, osvježenje, ali i kao način da se osigura da se svi pridržavaju predviđene rute,” objašnjava Tučkurić.

Sudionici iz Cijele Hrvatske

Brevet je privukao bicikliste iz različitih dijelova Hrvatske, dokazujući još jednom koliko je biciklistička zajednica u zemlji jaka i povezana.

“Sretan sam što vidim ovakvu raznolikost i entuzijazam među sudionicima. Ovo je pravi primjer kako sport može okupiti ljude. Grad Ivanić-Grad kao i uvijek do sada podržava sve manifestacije, a pogotovo sportske. Utrka još nije ni počela , a već se javljaju ideje za slijedeću koja bi mogla biti organizirana u sklopu 19. Bučijade. To jasno govori koliko je sport u našem gradu omiljen.” rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Budući Planovi

Nakon uspjeha ovog događaja, “Drumski ratnici” planiraju organizirati još breveta u budućnosti, s nadom da će se biciklistička zajednica nastaviti širiti i jačati.
S obzirom na to da brevet nije utrka, ovo je idealna prilika da se fokus usmjeri na uživanje u vožnji i druženju, a ne na postolje i pobjedničke lovorike,” ističe Renato Tučkurić, predstavnik kluba ‘Drumski Ratnici’. “Ovdje nije cilj prvi preći ciljnu liniju, već iskoristiti ovu priliku za upoznavanje novih ljudi i istraživanje skrivenih ljepota prirode koje možda do sada niste imali prilike vidjeti.

O.Z.

2023-09-02T10:25:10+02:002. Rujan, 2023.|Novosti, Sport|