Ivanićgradskoj publici predstavljen „Himalajski dnevnik“ Hrvoja Rupčića

Hrvoje Rupčić većini je poznat kao vrhunski glazbenik, prvenstveno kao osnivač grupe Cubismo, iako svira i sa drugim sastavima (Boilers All Stars, HGM jazz orkestar, Jazzy Blef i dr.), a bavi se i tonskim snimanjem i produkcijom.

Uz to, Hrvoje je i strastveni ljubitelj putovanja, avanture i prirode, a kao jedna od posljedica tih putovanja nastala je i knjiga „Himalajski dnevnik“ koju nam je predstavio u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad. Naime, Hrvoje je jedan od članova ekspedicije „Vlaji na Himalaji“ koja je 2017. osvojila 6.476 metara visoki himalajski vrh Mera Peak.

Priznao je da je knjiga nastala „s puno truda tijekom putovanja, a poslije puta“, a vjetar u leđa dao mu je Stipe Božić te drugi putopisci koji su ga nagovarali da svoje doživljaje oblikuje u knjigu. Od samih priprema, kroz sve etape ovog uzbudljivog pothvata, a obogaćeno predivnim fotografijama, Hrvoje nas je poveo na put do Himalaje, otkrivši nam kako je izgledala ta avantura, s kojim problemima su se sretali i na kraju kakvi su osjećaji kad uspješno pređete toliki put i osvojite visine o kojima ste dotada tek sanjali!

Inače, nakon ove himalajske avanture, u proljeće 2018. Hrvoje je posjetio i Iran, o čemu svjedoče i zapisi te predivne fotografije na njegovom facebook profilu – nama razlog za još jedno druženje koje ćemo vjerujem realizirati već sljedeće godine, budući da je Hrvoje i sam rekao da će se vrlo rado odazvati i ponovo doći u Ivanić-Grad.

Senka Kušar Bisić

2018-12-12T15:54:08+00:0012. Prosinac, 2018.|Kultura|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.