Izložba Marsele Hajdinjak

Od srijede, 16.3.2022. pa sve do 12.4.2022. Gradska knjižnica Ivanić-Grad poziva vas da u galerijskom prostoru POU Ivanić-Grad pogledate izložbu poznate hrvatske ilustratorice Marsele Hajdinjak.

Izložbu čini izbor ilustracija iz knjiga i slikovnica nastalih u razdoblju između 2005. – 2022. godine: „Bajke za Zoe“, „Palčica“, „Nuru N’ Zuri“, „Ivica Budalica“, „Lijepa naša domovino“, „Nezadovoljna bubamara“, „Maca papučarica“, „Vodenjak i stara kruška“ i „Hoki“.

Marsela Hajdinjak rođena je u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajna tekstila i odjeće. Profesionalno se bavi ilustracijom od 1996 godine. Objavljuje svoje radove u dječjim časopisima, ilustrira udžbenike, knjige i slikovnice.
Dobitnica je više priznanja na području ilustracije, te četiri nagrade Grigor Vitez: 2006. g. za slikovnicu Vodenjak i stara kruška, Želimira Hercigonje; 2015. g. za slikovnice Djevojčica sa šibicama, H. C. Andersena te Maca papučarica, Ele Peroci; 2017. g. za Slavuj, H. C. Andersena. Nagradom dječjeg žirija za najbolju slikovnicu ovjenčana je 2018. g. Nuru N’Zuri (Povratak lava), Ludwiga Bauera.

Sa slikovnicom Nezadovoljna bubamara 2014. godine ušla je na Časnu listu IBBY-a (The International Board on Books for Young People), a iste godine primila je i Priznanje za ilustracije u slikovnici Djevojčica sa šibicama, H. C. Andersena na Bienallu hrvatske ilustracije u Klovićevim dvorima. Članica je ULUPUH-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu. Marseline ilustracije su bajkovite, bogate, pune detalja i boja. Često odlazi u prirodu koja joj je najveći izvor inspiracije te uživa su svemu što je lijepo.

Jasmina Hren Knežević

2022-03-21T10:58:41+01:0021. Ožujak, 2022.|Kultura|