Jadranko Pongrac gost je nove emisije 100/lica

Nova emisija iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić nudi razgovor s našim sugrađaninom Jadrankom Pongracom koji je petnaest godina radio na HRT-eu kao montažer i u produkciji programa.
Zahvaljujući vrsnim kolegama, ponajprije znamenitim televizijskim redateljima Lentiću i Galiću, naš je gost savladao osnove dokumentaraca pa se i sam ogledao u njihovom snimanju. Sve mu je to koristilo kada se pridružio ivanićkoj ekipi koja se proslavila Pool film festivalom kada su naši građani mogli gledati recentne svjetske dokumentarne filmove.

Njegov brend Festival igračaka zaživio je u našem gradu kao događaj za pamćenje kada nam u goste pristiže na desetke tisuća posjetitelja svake godine. Cijelom tom originalnom projektu pridružile su se i aktivne ivanićke udruge pa je festival prerastao granice samoga grada.

Svestranost, zaigranost lucidnim idejama i vještim rukama drvodjelca, kao i bijeg od stresa, našeg je kreativnog gosta dovelo u poziciju proizvođača dječjih igračaka nazvanih Brick by brick /ciglica po ciglica/; proizvod koji nije skup a može ga sam izraditi i može se kupiti u knjižarama Školske knjige, VBZ-ea, Znanja ali i u nekim inozemnim trgovinama.

Igračke su postale pravi dar za sve one koji previše sjede za računalima jer dok slažu ciglicu po ciglicu, razvija im se potrebna motorika. Brick by Brick se može prihvatiti i kao korisna društvena igra s roditeljima.

Jadranko je Pongrac jedan je od onih ljudi koji su dali zamaha slobode radoznalosti i kreativi svojih talenata.

Emisiju možete pogledati od sutra, 16. prosinca na portalu Volim Ivanić

/Jadranko Bitenc/

2021-12-16T07:25:52+01:0015. Prosinac, 2021.|Najave|