Josipa Pavičić predstavila je svoju knjigu “Ja, pa ja i opet ja: vodič za preživljavanje narcisa”

Mnoge priče počinju kao bajke – one s narcisima pogotovo. Sve je divno, savršeno, do trenutka kad osoba razvije određene emocije jer tada narcis osjeti da je na svom terenu i da se više ne treba toliko truditi, pa na vidjelo izlaze prave osobine.

Gostovanjem u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad Josipa Pavičić predstavila je svoju knjigu “Ja, pa ja i opet ja: vodič za preživljavanje narcisa” te u sat vremena prisutnim posjetiteljima proširila temu narcisoidne osobnosti. Autorica je istaknula kako je ideja za knjigu nastala kao spoznaja o sve većoj raširenosti narcisoidnosti u današnjem svijetu, gdje se empatija često gleda kao slabost; s druge strane u svom radu kroz godine autorica je imala velik broj radionica i intervjua s ljudima koji su bili u neposrednom kontaktu, često i suživotu s narcisima, i to su redom bili ljudi koji su izgubili samopouzdanje, samopoštovanje a nerijetko su osjećali i psiho-fizičke posljedice takvog odnosa. Treći razlog nastanka knjige je i osobno iskustvo autorice.

Knjiga je zbirka različitih istinitih i proživljenih iskustava.a tuđa nas iskustva uče da se veza s narcisom uistinu može dogoditi svakome, bez obzira na dob, spol, podrijetlo, životno iskustvo, obrazovanje, društveni status: samouvjerena, odrasla osoba može postati narcisova žrtva jednako kao i mlada osoba bez životnog iskustva.

Koji je način djelovanja narcisa, kako možemo prepoznati da smo upravo “naletjeli” na jednog takvog, kako se zaštititi i iz odnosa izaći što bezbolnije samo su neki dijelovi predavanja u ivanićgradskoj knjižnici.

Knjiga “Ja, pa ja i opet ja: vodič za preživljavanje narcisa” s odobravanjem je prošla i stručno psihijatrijsko mišljenje – sada je red na čitateljima.

2023-10-19T11:06:09+02:0019. Listopad, 2023.|Kultura, Novosti|