Jubilarna deseta Fišijada u Ivanić-Gradu okupila veliki broj ekipa u natjecanju u pripremi fiša

HVIDR-a Ivanić-Grad uspješno je organizirala jubilarnu desetu Fišijadu, okupivši 43 ekipe koje su se natjecale u spravljanju fiš paprikaša. Ekipe su stigle iz svih dijelova Hrvatske, a organizatori nisu skrivali zadovoljstvo što su ponovno okupili brojne prijatelje na jednom mjestu, kako bi zajedno proveli dan u veselju i zaboravili na sve brige koje ih muče.

Fišijada je otvorena glasnim pucnjem topa PPIG – 10. satnija Ivanić i kuburaša, a tijekom fišijade na istoj su prisustvovali brojni pripadnici povijesnih postrojbi Hrvatske vojske – sudionici 4. mimohoda povijesnih postrojbi Ivanić-Grad 2023.

Gradonačelnik i zamjenik pripremili 120 litara gulaša za sudionike i građane, potičući zajedništvo među braniteljima

Gradska uprava, predvođena gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i zamjenikom Tomislavom Cuvajem, također je imala svoj kotlić te su za sve sudionike i građane pripremili 120 litara gulaša.
Gradonačelnik Javor Bojan Leš ističe važnost ivanićgradske Fišijade koja potiče zajedništvo među našim braniteljima. Vrlo je zadovoljan velikim odazivom ekipa i posjetitelja koji su uživali u vrhunskim delicijama.

Naše srce je puno jer kad vidite da je vaša ideja uspjela i da su ljudi zadovoljni, to je nešto posebno. Nismo uspjeli doseći broj od 50 ekipa kao prije pandemije, ali to nije nikakav problem jer danas ćemo oboriti rekorde u dobroj zabavi“, naglasio je predsjednik HVIDR-e Ivanić-Grad, Goran Cerovečki. Fišijada je ove godine organizirana pod motom “branitelji gradu”.

“Fišijada je inače festival lijepih emocija i osmijeha. Kada pogledate sve fotografije unazad posljednjih deset godina, vidjet ćete samo nasmijana lica”, kazao je Cerovečki.

Najbolji kuhari fiša nagrađeni su kotlićima, a oni su:
1.mjesto HČZ VRBOVEC (ŽENSKA EKIPA) -112 bodova
2.mjesto ŽELJKO PLANTOSAR – 110 bodova
3.mjesto PLINACRO IVANIĆ-GRAD – 109 bodova

Fišijada je održana uz financijsku potporu Zagrebačke županije, Grada Ivanić-Grada i ZUDR-a Grada Ivanić-Grada. Veliku podršku organizaciji pružili su Turistička zajednica Ivanić-Grada, Komunalni centar Ivanić-Grad, Gradska zajednica športskih udruga, djelatnici SP Zelenjak i veliki broj udruga i pojedinaca.

2023-06-26T20:47:34+02:0026. Lipanj, 2023.|Novosti|