Kazališne predstave”Tajna Milke Trnine” amaterskog kazališta “Josip Badalić” iz Križa

Prvo službeno gostovanje nove kazališne predstave “Tajna Milke Trnine” amaterskog kazališta “Josip Badalić” iz Križa rezervirano je za 6.4. i to u sklopu prvog dana 27. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije čiji je organizator i domaćin POU Sveti Ivan Zelina. Riječ je o inovativnoj i skoro interaktivnoj predstavi koja svoju publiku uvlači u priču prepletenu tajnama i misterijama vezanim za izgubljenom snimkom glasa naše velike opera dive, Milke Trnine. Ovaj nevjerojatno nov i moderan kazališni komad ostvaren je suradnjom redateljice, profesorice Iskre Matejak i nadahnutog autora teksta Tihomira Mraovića, prema priči iz njegove istoimene knjige.

Ova originalna drama s elementima komedije nosi gledatelje kroz intrigantni svijet inspektora Ivora Lune i njegove mlade asistentice Sare koji dolaze u mjesto Križ kako bi ušli u trag jedinog tonskog zapisa velike hrvatske operne dive, Milke Trnine. Milka je ostavila neizbrisiv trag u svjetskoj opernoj sceni svojim impresivnim glasom, umjetničkom strašću i izuzetnom interpretacijom uloga, no njen glas nije ostao nigdje zabilježen jer je sve svoje snimke dala uništiti. Ili možda ipak nije?

Video predstave: https://www.youtube.com/watch?v=pIMt6jXP0OE&t=14s

Tihomir Mraović uspio je stvoriti duboke i višeslojne karaktere koji će vas držati prikovane uz svaki trenutak potrage za izgubljenom snimkom, dok redateljica Iskra Matejak podiže čitavu radnju predstave na višu razinu, dodajući posebnu čaroliju i dinamiku. Glumačka postava u sastavu; Dario Nikšić (Ivor Luna), Jana Krivec (Sara), Jasenka Gotić (načelnica), Željko Podvorec (žuupnik), Dario Vasiljević (Morbius), Igor MIkulčić (butler), Lorena Beker (Fantom), Ivan Miletić (pisac) i Katarina Margaretić kao Milka Trnina – oživljavaju čaroliju potrage za glasom ove operne dive.

Predstava je na domaćim daskama za krišku publiku odigrana tek dva puta s praizvedbom u 12. mjesecu prošle godine i to na sam 150. rođendan ove operne dive. Na ovogodišnjem SKAZŽ-u (Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije) nastupiti će 6 kazališnih skupina sa ukupno 9 predstava, od kojih je pet namijenjenih odrasloj publici, dok su 4 namijenjene najmlađima. Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina ponosno će ponuditi prostor svoje kino dvorane Kraluš, gdje će se i ova iznimna izvedba održati. Svi ljubitelji kazališta, umjetnosti i dobrih priča pozvani su da se pridruže publici koja će uživati ostvarenju “Tajne Milke Trnine”.

Pridružite se i doživite čaroliju “Tajne Milke Trnine” u subotu, 6. travnja , u 19:30 sati u POU Sveti Ivan Zelina . Svoj dolazak možete potvrditi na Facebook događaju!

2024-03-25T11:19:03+01:0025. Ožujak, 2024.|Kultura|