Kloštar Ivanić proslavio Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, općina Kloštar Ivanić proslavila je svoj dan. Slavi se na blagdan svetog Ivana Krstitelja. Načelnik općine Željko Filipović rekao je da je 2015. bila godina s najboljom realizacijom proračuna do sada. Realizirano je 16,5 milijuna kuna.

„I uz smanjenje rudne rente i poreza na dohodak i bez kreditnih sredstava, realizirali smo sve planirane radove. Sagradili smo kanalizaciju u Šćapovcu i u Ulici kralja Tomislava u Kloštru. Ova je investicija bila vrijedna 2,97 milijuna kuna, a kroz IPARD program Općini će biti vraćeno sto posto uloženoga. U suradnji sa Županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja sagradili smo vodovod i plinovod u Čemernici Lonjskoj, vodovod u Vinogradarskim odvojcima u Kloštru i Sobočanima, izgrađena je javna rasvjeta u djelu Donje Obreške, rekonstruirali smo cestu prema Čemernici, asfaltirali Vukovarsku i Križevačku ulicu“, izjavio je načelnik.

Govoreći o planovima rekao je da je Općina, uz ostalo, uključena i u županijske projekte: gradnju Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“, Master plan javne rasvjete i uvođenje širokopojasnog interneta.

U ime Zagrebačke županije, svečanosti je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. „Prema svim makroekonomskim pokazateljima snažna smo i velika županija. No, takvi ne bi bili bez uspješnih gradova i općina. Vodimo politiku „koliko novca imamo, toliko trošimo“. A trošimo ih na način da pomažemo općine i gradove, posebno tamo gdje su naše nadležnosti, u školstvu i zdravstvu, ali i sudjelujući u njihovim infrastrukturnim projektima“, rekao je Bošnjaković.

Za sjednice, kojoj je prisustvovao i tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić, uručena su javna priznanja Općine. Nagradu za životno djelo primio je Stjepan Novaković.

2016-06-27T10:17:42+02:0027. Lipanj, 2016.|Vijesti iz županije, Vijesti s otoka|