Krešimir Ceranić gost nove emisije “100/lica”

Gost nove emisije 100/lica portala Volim Ivanić dobri je duh i kroničar ivanićkog dijela Posavine Krešimir Ceranić, poznat i kao marljivi autor i skupljač aforizama koje je iz dana u dan, gotovo godinu dana, portal Volim Ivanić objavljivao pod naslovom Jutarnji tok misli by Šokre. U pripremi je nastavak serije jer Šokre, u svakodnevnom kontaktu sa svojim Posavcima, dobiva inspiraciju i poticaj kao i podršku za aforizme koji ocrtavaju našu svakodnevnicu.

Posavski Bregi i okolica postaju sve privlačniji kao mjesto stanovanja za ljude koji traže suživot s prirodom uzmičući od covid-zamki: izgrađena je i funkcionalna školska sportska dvorana, Dom zdravlja i apoteka su tu odavno, sada je u planu i aglomeracijsko rješenje za odvodnju i kanalizaciju dok se u bližoj budućnosti možda izgradi i biciklistička staza za rekreativce od Ivanić-Grada do skele u Dubrovčaku gdje bi se moglo priključiti na biciklističku stazu skroz do Bregane.

Krešimir Ceranić u emisiji govori o projektu izgradnje muzejskog prostora u staroj školi u Dubrovčaku lijevom kao i o aktivnostima lokalnih KUD-ova, izgradnji tematske postaje za selfie u austrougarskom stilu kod skele. Novu emisiju s Krešimirom Ceranićem pogledajte sutra na portalu Volim Ivanić.

Jadranko Bitenc

2021-09-22T14:10:19+02:0022. Rujan, 2021.|Kultura|