Leo Marković brončani na Prvenstvu Hrvatske za seniore u borbama

Ovoga vikenda, 26.-27.03.2022 održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama i katama u Rijeci, Atletska dvorana Kantrida . Na prvenstvu je nastupilo 130 karatista iz 48 klubova s područja Republike Hrvatske, seniorima je ovo prvi izborni turnira za odlazak na prvenstvo Europe koje će se održati u Turskoj tijekom svibnja 2022. g.

Iz karate kluba Mladost nastupili su Leo Marković i Jakov Rukavina, dok je Antun Vujević zbog bolesti nažalost morao propustiti natjecanje. Valja naglasiti kako su svi oni još mlađi seniori te im je ovo bio jedan dobar ispit za skoru budućnost koja ih očekuje u seniorskim mečevima.

U subotu je nastupio naš Leo Marković u kategoriji seniora borbe – 75 kg, s jednim početnim porazom te s dvije pobijede koje su uslijedile osvaja brončanu medalju, odnosno odlično 3. mjesto u izrazito jakoj konkurenciji. Odlični mečevi te veliko iskustvo za Lea za buduće mečeve u seniorskom uzrastu.

Drugog dana prvenstva nastupio je Jakov Rukavina u kategoriji seniori borbe – 84 kg, Jakov je prvi meč radio s predstavnikom iz Varaždina koji je vrlo iskusan borac te osvajač raznih europskih i svjetskih medalja te nažalost gubi rezultatom 2:0. U repasažnoj borbi za broncu gubi 2:0 od odličnog borca iz Zagreba, koji također ima mnogo mečeva iz sebe kao što u pojedinačnoj konkurenciji tako i u ekipnoj za reprezentaciju Hrvatske. Za Jakova jedno odlično iskustvo za buduće seniorske mečeve.

ONE TEAM ONE DREAM

IB

2022-03-29T07:53:55+02:0029. Ožujak, 2022.|Sport|