Maraton „Od Kaptola do Kaptola“

39. međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma „Od Kaptola do Kaptola“ koji će se održati u nedjelju, 23. ožujka 2014. godine, predstavljen je u prostorijama Zagrebačke županije.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević tom je prigodom naglasio da je ova poznata manifestacija važna sportski, ali i turistički, kulturno te gospodarski, za razvitak čazmanskog kraja. Naime, riječ je o utrci s najdužom tradicijom u Republici Hrvatskoj koja ima start u Gradu Zagrebu, prolazi kroz Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju te završava u Gradu Čazmi. Vujević je dodao da je Zagrebačka županija već dugi niz godina pokrovitelj supermaratona kojeg ove godine sufinancira s iznosom od 30.000 kuna.

Zagrebačkoj županiji se na gostoprimstvu i suradnji zahvalio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak koji je istaknuo da ova sportsko-turistička manifestacija iz godine u godinu postaje sve zanimljivija i popularnija. Naglasio je da su, kao i prethodnih godina, organizatori Grad Čazma, Športska zajednica Grada Čazme i Turistička zajednica Moslavina – Čazma, pripremili i raznolike višednevne sadržaje koji prethode i upotpunjuju nedjeljni supermaraton.

U ime Grada Zagreba predstavljanju maratona nazočio je Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade, koji je pohvalio organizatore utrke te pozvao sve zainteresirane da se priključe utrci koja počinje na Trgu bana Jelačića u nedjelju u 8:00 sati ujutro.

„Osim što utrka spaja dva grada, dvije županije i pet jedinica lokalne samouprave, ovogodišnji maraton ostat će zapamćen i po velikom broju do sada prijavljenih sudionika – njih čak 120“, izjavila je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene znanosti Grada Čazme. Među prijavljenima su i sportaši iz Slovenije, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, što ovom maratonu, čija dužina iznosi 61 km i 350 metara, daje međunarodni karakter.

Tekst i fotografija: www.zagrebacka-zupanija.hr

2014-03-19T17:25:58+01:0019. Ožujak, 2014.|Sport, Vijesti iz županije|