Marela Grgurić gošća je nove emisije 100/lica

Marela Grgurić, doktorica medicine, specijalizantica obiteljske medicine i spisateljica u svom temeljnom habitusu pridružila se hrvatskim, ali i svjetskim autorima koji su povezali zvanje doktora/liječnika s literarnim uspješnicama: Marela na početku svoje karijere i stvaralaštva a oni etablirani lektirni pisci.

Nabrojimo samo neke članove ove uspješne doktorsko-književne kombinacije: A. P. Čehov, Mihail Bulgakov, otac Sherlocka Holmesa – sir Arthur Conan Doyle, Robert Musil, Somerset Maugham ili Francois Rabelais te Drago Štambuk, Neven Orherl, Matko Marušić, Ivo Balenović alias Alen Bović, Miroslav Feldman, Milivoj Dežman…

Naša gošća, u novoj epizodi emisije 100/lica, pridružila se, objavljivanjem svojih književnih radova „Legenda o Ivaniću“ i „Dobri duh Ivanića: sjećanje na Gjuru Kundeka“ onim mladim ljudima kada pomišljamo da su budućnost jer je ponajbolji primjer kako si dopustiti lakoću učenja, stručnosti, radoznalosti, istraživanja, dobrote i empatije.

U novoj knjizi o sjećanju na ivanićgradskog gradonačelnika, dobrotvora i trgovca Gjure Kundeka iskazuje koliko je povezana s našim gradom kojem se namjerava vratiti i posvetiti na poslu doktorice obiteljske medicine u Ivanić-Gradu kada završi specijalizaciju.

Njezinom knjigom ulazimo u svijet prošlosti koja otvara vrata i putovanja oživljavanja jednog razdoblja života koja su i nas formirala kao Ivanićgrađane.

Emisiju možete pogledati od sutra, 15. prosinca na portalu Volim Ivanić

2022-12-14T14:17:58+01:0014. Prosinac, 2022.|Najave|