Mario Želježnjak – tajnik informatičkog kluba NET Ivanić-Grad

U Ivanić-Gradu postoji Informatički klub NET koja postiže svjetske uspjehe: gost emisije Gradska skica portala Volim Ivanić tajnik je kluba Mario Želježnjak.
Svjetsko natjecanje FIRST Global Chalenge održava se u Ateni od 26. do 29. rujna 2024.g. s temom: smanjenje gladi u svijetu inovativnim rješenjem s područja robotike i informatike za proizvodnju, distribuciju i konzumaciju hrane. Svaka ekipa /očekuje se oko 190 zemlja /Hrvatsku predstavlja Informatički klub NET iz Ivanić-Grada/ sastavlja i programira robota, u određenom vremenskom roku, za pomoć u borbi protiv gladi te razraditi projektno rješenje.
Pripreme za natjecanje održavaju se tijekom ljeta kao i skupljanje donacija za troškove pripreme, za putovanje u Atenu kao i za sudjelovanja na natjecanju, uključujući kotizaciju, robotski set, smještaj i hranu.
Dio sredstava su dobili od grada Ivanić-Grada, Vrbovca, općina Križ i Kloštar Ivanić uz novac s natjecanja na pub-kvizovima, dobrotvornih novčanih priloga za pripremljene gulaše, kao i od pojedinaca, obrtnika i poduzeća koji su uvidjeli koliko našoj maloj sredini znači promovirati znanje i mentora i talentiranih informatički obrazovanih učenika.

2024-07-04T07:33:43+02:002. Srpanj, 2024.|Gradska skica|