Matea Hušnjak gošća je nove emisije 100/lica

U novoj emisiji 100/lica portala Volim Ivanić gošća je hrabra zaštitarka Matea Hušnjak.

Za hrabrost na radnom mjestu u Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad u sprečavanju napada na socijalne radnike dobila je dva priznanja: Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti i javno priznanje grada Ivanić-Grada za 2021.g.

Matea, kao predsjednica Sindikata zaposlenih u zaštitarskoj djelatnosti, bori se sa svojim suradnicima oko poboljšanja financijskog ekvivalenta za njihov posao, jer su plaće na nivou minimalca, za plaćanje prekovremenih sati kao i potrebe za većom osobnom zaštitom u slučajevima kada stranke upotrebljavaju silu.

U ovom časnom poslu treba ostati smiren, pronicljiv, promatrati govor tijela stranaka i tako razbuditi u sebi psihologa kako bi se vrijedila misao, koju je Matea izrazila u jednoj emisiji: „Ono što je loše, to je percepcija javnosti – da su to ljudi koji sjede i ništa ne rade. Voljela bih da javnost zna, da je najbolja moguća opcija kada zaštitar ništa ne radi. Ako zaštitar mora nešto raditi, onda to znači da postoje neki problemi. Oni su u pripravnosti riješiti probleme ili ih otkloniti.

Emisiju možete pogledati od sutra, 9. prosinca na portalu Volim Ivanić.

/Jardanko Bitenc/

2021-12-08T13:28:01+01:008. Prosinac, 2021.|Najave|