Matej Suhina i Ivan Huzanić ekipno brončani na Balkanskom prvenstvu u Ljubljani

Na 23. Balkanskom prvenstvu u karateu, održanom od 17. do 19. studenog, karatisti Karate Kluba Mladost iz Ivanić-Grada pokazali su izuzetne vještine i sportski duh. Prvenstvo, koje je okupilo 1007 natjecatelja iz 13 zemalja, bilo je iznimna prilika za predstavnike Kluba da pokažu svoj talent, posebice u ekipnim nastupima.

Ivan Huzanić – Borba za Medalju
U pojedinačnom dijelu natjecanja, Ivan Huzanić, predstavnik Karate Kluba Mladost, nastupao je u kategoriji mlađih seniora do 84 kg. Nakon poraza u prvom kolu od kasnijeg balkanskog prvaka iz Sjeverne Makedonije, Huzanić je dobio priliku za osvajanje medalje kroz repasaž. U vrlo napetom meču sa srpskim natjecateljem, Huzanić je završio s rezultatom 2:2, ali zbog pravila o prednosti prvog boda, nije uspio proći dalje, završivši na 9. mjestu.

Matej Suhina – Put do Bronce
Matej Suhina, također član Karate Kluba Mladost, nastupao je u kategoriji kadeta preko 70 kg. Pobijedivši predstavnika Grčke s 6:0 i Srbije s 4:2, Suhina je ušao u osminu finala. U odlučujućem meču, izgubio je od bugarskog natjecatelja s tijesnim rezultatom 3:2, čime je izgubio priliku za daljnje natjecanje kroz repasaž.

Ekipni Nastupi – Dvostruka Bronca
Na posljednji dan Prvenstva Balkana, karatisti Karate Kluba Mladost istaknuli su se u ekipnim nastupima. Matej Suhina bio je dio muške kadetske reprezentacije, a Ivan Huzanić dio mlađe seniorka reprezentacije. Obje ekipe su osvojile treće mjesto, donijevši brončane medalje kući.

Iako je postojala žal za boljim pojedinačnim plasmanima, karatisti Karate Kluba Mladost mogu biti ponosni na svoje rezultate. Ekipni uspjesi, kao i pojedinačne izvedbe Mateja Suhine i Ivana Huzanića, svjedoče o njihovoj posvećenosti i talentu.

Čestitke Karate Klubu Mladost iz Ivanić-Grada, njihovim trenerima, kao i svim ostalim reprezentativcima na postignutim rezultatima i izvrsnom predstavljanju na ovom prestižnom natjecanju.

“ONE TEAM ONE DREAM”

2023-11-22T15:41:49+01:0022. Studeni, 2023.|Sport|