Međunarodna likovna radionica i izložba radova umjetnika koji slikaju ustima i nogama

U utorak 5.prosinca, u izložbenom prostoru Doma kulture otvorena je izložba likovnih radova umjetnika koji slikaju ustima i nogama. Izložbu na kojoj su svoje radove predstavili umjetnici iz Hrvatske i Slovenije organizirala je izdavačka kuća “USUN”.

Prvu udrugu umjetnika koji slikaju ustima i nogama utemeljio je 1956. godine Arnulf Erich Stegmann, slikar koji je u ranome djetinjstvu zbog dječje paralize izgubio sposobnost korištenja ruku.

Izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama, u Hrvatskoj osnovana je 2004. godine te zastupa šest umjetnika, koji su članovi Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima ili nogama i stipendisti su međunarodne udruge. Umjetnici su Goran Radić, Stjepan Perković, Maria-Kristina Božičević, Ana Slonjšak, Marija Glavičić – Počuć i Alen Kasumović.

Izložbi koju je otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, prethodila je likovna radionica na kojoj su se zainteresirani posjetitelji mogli upoznati s procesom stvaranja umjetničkog djela.

Izložbu možete pogledati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, Moslavačka 11, 10 310 Ivanić-Grad do 12. prosinca 2017. godine od ponedjeljka do petka od 08,00 do 19,00 sati.

Naslovna fotografija: Zdenko Vanjek
Foto: Zoran Ožetski

2017-12-08T11:00:40+01:007. Prosinac, 2017.|Kultura|