Mia Dimšić i Štrumpfovi – zvijezde 6. Festivala igračaka

Pod sloganom “Igra nikad ne umara” održat će se 6. Festival igračaka od 11. i 12. svibnja 2019. na Sportskom parku Zelenjak u Ivanić Gradu, koji na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom. Iz bogatog zabavnog programa izdvajamo putujuću izložbu o Štrumpfovima i mini koncert Mije Dimšić, članice stručnog žirija za natjecanje zborova.

Štrumpfovi stižu na 6. Festival igračaka

Na Festivalu igračaka gostovat će izložba o popularnim Štrumpfovima, koje je 1958. stvorio belgijski crtač Pierre Culliford, poznatiji kao Peyo. Putujuću izložbu u čast 60. rođendana Štrumpfova organizirali su Wallonie-Bruxelles International i IMPS The Smurfs Brussels.

Kroz dva festivalska dana djeca će moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama, zabavnim i edukativnim radionicama te izložbi starih igračaka pod nazivom “Pokažite svoje stare igračke“.

Mia Dimšić u žiriju Festivala zborova

Proizvođači igračaka predstavit će svoje novitete, kao primjerice Brick by Brick koji je specijalno za Festival igračaka pripremio svoj novi model tradicijske kućice od drvenih ciglica – istarsku stanciju.

Ove godine kao članica stručnog žirija Festivala zborova dolazi talentirana kantautorica Mia Dimšić koja će mlade talente za nastup ohrabriti svojim nastupom u nedjelju 12. svibnja.

Popularni vatrogasni poligon

Inovativni ivanićgradski vatrogasci – čija je vatrogasna olimpijada lani bila prava senzacija – i ove će godine kroz zabavu i igru podučiti klince tajnama i važnosti vatrogastva. Festival nastavlja sa svojim edukativnim programima ekološkog karaktera, Burzom igračaka i Kreativni s(m)etom.

Uz obilje programa spremna su i iznenađenja, ne samo za djecu već i njihove roditelje čije će sudjelovanje u igrama biti nagrađeno wellness paketima. Za odrasle je u večernjim satima organizirano i druženje uz logorsku vatru u indijanskom selu.

Za one koji na Festival igračaka dolaze vlakom Hrvatske željeznice daju 40% popusta na povratna putovanja. Prilikom kupnje vozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu Festivala igračaka. 
Vozni red vlakova saznajte na www.hzpp.hr

Festival igračaka organiziraju udruge Tetragon, Tvornica smijeha i Turistička zajednica Ivanić Grad, pod pokroviteljstvom Ivanić- Grada. Festival je 2018. godine privukao više od 15.000 posjetitelja. Pratite nas na: www.facebook.com/festivaligracaka/ i www.tzig.hr

Organizacijski tim:
Udruga Tetragon, Tvornica smijeha i TZG Ivanić-Grada

2019-05-06T16:37:59+00:006. Svibanj, 2019.|Najave, Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.