Ministar Marić u Ivanić-Gradu potpisao ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta vrijednog 3,5 milijuna kuna

Ministar državne imovine Goran Marić u petak je u Ivanić-Gradu s predstavnicima američke grupacije Bemis Manufacturing Company potpisao ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta vrijednog 3,5 milijuna kuna. Ta će tvrtka na kupljenom zemljištu izgraditi novi pogon za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa te u sljedećih pet godina u razvoj poslovanja investirati pet milijuna eura. Potpisivanje je održano u okviru svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Ivanić-Grada, a kako je tom prilikom istaknuo Marić, najsretniji je kada se ulaganja u proizvodnju događaju upravo u Hrvatskoj.

To je pokazatelj da i globalni partneri poput onih iz SAD-a žele uložiti u Hrvatsku i Ivanić-Grad. Mi smo zemljište upotrijebili u najbolju moguću svrhu i zaradili 3.5 milijuna kuna za prodaju. Pokreće se proizvodnja i otvaraju nova radna mjesta. Radi se o ozbiljnom partneru koji ima iskustva tijekom četiri obiteljska naraštaja i zasigurno nemaju namjeru odugovlačiti s početkom radova, tako da s današnjim potpisom ugovora kreću planovi za realizaciju i izgradnju”, poručio je Marić.

Prema riječima gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, poduzetnička zona ovog grada u potpunosti je rasprodana, a ostali su samo dijelovi u vlasništvu države, zbog čega je ovaj potez ministra Marića dočekan sa zadovoljstvom. “Drago nam je što je tvrtka Ivanićplast preko Bemis grupe ostala u Ivanić-Gradu i što će upravo ovdje graditi svoju tvornicu. Ova suradnja ministarstva, lokalne zajednice i poduzetnika primjer je kako se sve može kad se hoće i kada svi odlično rade svoj posao”, zaključio je gradonačelnik.

Zadovoljstvo ne kriju ni u Bemisu. “U idućih pet godina plan je investirati barem pet milijuna eura u novu, potpuno robotiziranu tvornicu, ali i zaposliti 200 ljudi, kako bi u iduće tri i pol godine tvornica proradila” otkrio je Vitomir Klasić, prokurist Ivanićplasta i savjetnik Bemis grupe.

Podsjetimo, američka kompanija Bemis Manufacturing Company jedna je od najvećih svjetskih grupacija koje se bave proizvodnjom wc sjedala, a početkom ožujka ove godine preuzela je uspješnu ivanićgradsku tvrtku Ivanićplast. Tim preuzimanjem ova je hrvatska tvrtka postala dio Bemis EMEA grupe za tržište Europe, Bliskog istoka i Azije, što je velikoj američkoj kompaniji omogućilo širenje poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi.
 
Naime, tvrtka Ivanićplast vodeći je proizvođač zahodskih sjedala upravo na tržištu srednje i istočne Europe, a osnovana je prije više od 50 godina. Godišnje proizvede oko 450.000 zahodskih sjedala i izvozi više 85 % svojih proizvoda.
 
Zemljište na kojem će Bemis graditi pogon za proizvodnju prostire se na 43,5 tisuća četvornih metara.

2019-06-07T14:13:37+02:007. Lipanj, 2019.|Gospodarstvo|