Najava kazališne sezone u ivanićgradskom kazalištu: Od crne komedije do politike i provincije

Ove jeseni, ljubitelji kazališta u Ivanić-Gradu imat će mnogo razloga za radovanje. U repertoaru se nalaze neke od najintrigantnijih predstava koje ne biste željeli propustiti.

“Direkt u glavu // B-glad produkcija” – Pitanja života i smrti kroz humor
Prva predstava koja će zaokupiti pažnju publike je “Direkt u glavu”, crna komedija koja se izvodi 25. rujna. Ovaj novi hit, pod autorstvom Igora Weidlicha, stavlja iskusne glumce Borka Perića i Filipa Detelića na pozornicu gdje oni doslovno “ostavljaju dušu”. Priča se vodi oko mrtvog glumca koji se suočava s publikom i misterioznim likom koji postavlja provokativna pitanja, ali ne nudi odgovore.

“U zdrav mozak // Kazalište Kerekesh” – Neuropsihijatrijski humor
Krajem listopada, 25.10., na pozornicu stiže i dobro poznata ekipa Kerekeša s predstavom “U Zdrav mozak”. Očekujte smijeh i suze u ovoj predstavi koja nas odvodi na neuropsihijatrijski odjel gdje se komunikacija i odnosi između pacijenata na nevjerojatan način komplikuje. “Živjela hrvatska demokracija”, poručuje nam redatelj i glumac Ljubomir Kerekeš. Glumačku ekipu čine i Mirna Medaković Stepinac, Goran Koši, Jan Kerekeš, Darko Janeš i Draško Zidar.

“Ko je tu lud” // Kazalište Luda kuća- komika i tragedija malog mjesta
Na kraju, 20. studenog, nemojte propustiti predstavu “Ko je tu lud” od kazališta Luda kuća. Priča prati poznatog glumca zaključanog u starom Domu kulture malog provincijskog mjesta gdje se suočava s mladom amaterskom glumicom koja također nema ključ. U predstavi igraju Goran Grgić, Dora Fišter i Luka Juričić.

Ova kazališna sezona u Ivanić -Gradu nudi nešto za svakog ljubitelja kazališta – od dubokih filozofskih pitanja i političkih komentara, do suptilnog humora i tragične komike. S obzirom na raznovrsnost i kvalitetu predstava, ovo je sezona koju ne biste željeli propustiti!

2023-09-01T08:42:46+02:0031. Kolovoz, 2023.|Kultura, Najave|