Najava preventivno sigurnosne akcije “Dani tehničke ispravnosti vozila”

Kako doznajemo iz Policijske postaje Ivanić-Grad, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 21. do 26. studenog 2022. godine (ponedjeljak do subote), u svim stanicama za tehnički pregled u RH organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ”Dani tehničke ispravnosti vozila ”.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Tijekom akcije vozači DRAGOVOLJNO mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) BESPLATNO pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

2022-11-16T15:16:56+01:0016. Studeni, 2022.|Novosti|