Najava turnira “Sportom protiv droge”

18. Humanitarni malonogometni turnir „Sportom protiv droge“ ove će se godine održati od 28. svibnja do 15. lipnja.
Na današnjoj press konferenciji u prostorijama domaćina turnira Hotela Sport, događaj su najavili direktor turnira Mile Marinčić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj i predstavnici sponzora.

Cilj turnira je motivirati djecu i mlade na bavljenje sportom što se i postiže budući da se redovito prijavljuju brojne ekipe iz Ivanić- Grada i šire okolice.

Od 2000. godine nastupilo je preko 700 ekipa te je prikupljeno preko 250.000 kuna u humanitarne svrhe. Turnir je tijekom godina pomogao mnogim ustanovama kao što su Pučka kuhinja Sisačke biskupije, Udruga žena za borbu protiv karcinoma dojke „Sve za nju“, dok će ove godine sredstva ići Caritasu župe sv. Petra apostola u Ivanić- Gradu, udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali Princ i novoosnovanoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu i pružanje podrške i skrbi osobama s invaliditetom Beata iz Ivanić- Grada.

Uz glavni turnir seniora i veterana tradicionalno se održava i srednjoškolski turnir koji je već došao do svoje četvrtzavršnice, a po drugu godinu zaredom odigrat će se i turniri prstića i limača, te ženski turnir.

Prijave traju do dan prije turnira, a za najuspješnije osiguran je nagradni fond od 50 tisuća kuna.

Nalov najboljih brani ekipa EL BI Uniqa iz Zagreba koja je prošle godine bila bolja od momčadi SuperSport Casina nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke.

Više o natjecateljskom i humanitarnom karakteru ovogodišnjeg turnira rekli su nam idejni začetnik Mile Marinčić, te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je i sam organizator zimskog malonogometnog turnira:

PRILOG: 1:54

2018-05-23T17:49:47+02:0023. Svibanj, 2018.|Sport|