Noć muzeja 2019.

Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST. Treća po redu “Noć muzeja” u ivanićgradskom muzeju, prema riječima ravnateljice Vide Pust Škrgulje, idealna je prilika za pregled svega što se u tom razdoblju ostvarilo, ali i za upoznavanje putova kojima muzej kreće u sutrašnji dan.

Taj je put neminovno povezan s inovacijama u korištenju novih tehnologija za potrebe stručnoga rada muzeja, ali i dobre, interaktivne komunikacije s našim prijateljima i posjetiteljima kako u realnom prostoru ljudi i artefakata, tako i u virtualnom svijetu suvremenih medija i digitalnih informacija” rekla je ravnateljica Vida Pust Škrgulja.

POSLUŠAJTE PRILOG:

Ovogodišnju noć muzeja možemo podijeliti na četiri programske cjeline. Jednu čini izložba artefakata “DOŽIVLJAJ BAŠTINE GRADA – od artefakta do njegove digitalne transformacije” nastala iz proširenog stalnog postava muzeja i novih akvizicija dopunjenih izborom muzejskih predmeta u 3D fotografiji, informativnim prezentacijama i projekcijama filmova i fotografija muzejske građe u digitalnom obliku. Izložba će biti otvorena do kraja veljače 2019. U nastavku večeri posjetitelji, posebno oni najmlađi mogli su sudjelovati u zanimljivom kvizu znanja.

U sklopu ovogodišnje noći muzeja svi posjetitelji mogli su sudjelovati u nastajanju likovnih kompozicija uz korištenje zvuka različitih frekvencija akad. slikarice i mag.art. Ivane Ožetski koja je prošle godine sudjelovala na velikoj izložbi u Meštrovićevom paviljonu (Dom HDLU) u Zagrebu pod nazivom TESLA – MIND FROM THE FUTURE.

Program je završio ugodnim druženjem uz uživo emitiranje emisije Rock meridijan.

2019-02-02T12:26:56+00:002. Veljača, 2019.|Kultura|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.